Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mistrovství světa v motokrosu

SOKOLOVSKO – Upozorňujeme návštěvníky, aby si hlídali své věci. 

Po roční odmlce se letos opět koná v Lokti Mistrovství světa v motocrossu ve třídách MXGP a MX2, a to již tento víkend ve dnech 24. – 25. 7. 2021. Na tuto akci se do motocrossového areálu Loketských serpentin sjíždí fanoušci nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

V rámci tohoto mistrovství probíhá od 22. do 25. 7. 2021 policejní akce pod názvem „Bezpečná lokalita“ zaměřená na zajištění veřejného pořádku, bezpečnost osob a na dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu v souvislosti se zmíněnou sportovní akcí a doprovodných kulturních akcí v motokrosovém areálu a amfiteátru města Loket. Policisté kontrolují motorové dopravní prostředky a  zaměřují se i na jízdu pod vlivem alkoholu, psychotropních látek a páchaných přestupků v dopravě nebo také na pátrání po osobách a věcech.  V rámci prevence pak na páchání trestné činnosti a přestupků, zejména krádeží motocyklů, kapesních krádeží, ale také budou kontrolovat podávání alkoholických nápojů mládeži. Opatření se zúčastní policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie, kynologové se svými služebními psy, kriminalisté a kolegové ze Spolkové republiky Německo.

Každoročně se tohoto sportovního víkendu účastní tisíce návštěvníků. Předpokládáme, že i v letošním roce bude hojná účast, a proto upozorňujeme návštěvníky, aby ve svých vozidlech nenechávali viditelně odložené jejich cenné a osobní věci. Z důvodu velkého počtu lidí může docházet na parkovištích, ale také přímo v motocrossovém areálu, ke krádežím. Auto není trezor, proto každá cennější viditelná věc je velkým lákadlem pro zloděje. Svá vozidla a motocykly parkujte na vyhrazených parkovištích a řádně je uzamykejte. Hlídejte si své osobní věci a peněženku nenoste po kapsách v kalhotách, ale nejlépe co nejblíže u těla např. v náprsní kapse, abyste jí měli stále pod kontrolou. Stačí jen chvilková nepozornost a můžete se lehce stát obětí zloděje, proto nenechávejte své věci jako např. kabelku či batoh ani chvilku bez dozoru. Ne nadarmo se říká, že příležitost dělá zloděje.

Policisté se zaměřují už na přijíždějící návštěvníky, kteří na závodech tráví celý víkend. Těm rozdávají preventivní letáčky přeložené do anglického a německého jazyka, jež upozorňují návštěvníky, aby si dávali pozor na své věci. Nenechávali bez dozoru své cennosti, jako např. kabelky, batohy, mobily aj. Dále se v nich doporučuje se, aby si důkladně zamykali svá vozidla i karavany a nestali se tak oběťmi zlodějů.

por. Bc. Zuzana Týřová
23. 7. 2021

Odkazy do noveho okna

Motocross Loket 2021

Motocross Loket 2021 

Detailní náhled

Motocross Loket 2021

Motocross Loket 2021 

Detailní náhled

Motocross Loket 2021

Motocross Loket 2021 

Detailní náhled

Motocross Loket 2021

Motocross Loket 2021 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem