Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024

Do České republiky se po devíti letech vrací Mistrovství světa v ledním hokeji. Hokejové souboje se budou odehrávat od 10. do 26. května 2024 v Praze a Ostravě. 

MS_banner.png

Akce mezinárodního významu s sebou samozřejmě přináší nejen sportovní zážitky, napětí a sounáležitost se svým národním týmem, ale také možné komplikace spojené s přesunem velkého počtu osob. Držíme se hesla, že „kdo je připraven, není zaskočen“ a na této stránce jsme pro všechny hokejové nadšence připravili přehled informací, které by se mohly hodit.

Nedostaňte se do postavení mimo hru
Co tím myslíme? Jistotu vstupu na zápas máte jen při nákupu vstupenky z oficiálních zdrojů. Pokud koupíte vstupenku z neoficiálního zdroje, např. přes inzerát, s vysokou mírou pravděpodobnosti se na vytoužený zápas nedostanete. Přeprodeje často fungují tak, že je jedna vstupenka prodána vícekrát nebo je prodán padělek. Mimo oficiální zdroje tedy rozhodně nákup nedoporučujeme. Oficiální informace k prodeji vstupenek jsou k dispozici na webových stránkách 2024.iihfworlds.com/vstupenky, kde najdete přehledný rozcestník, který vás dle vaší poptávky na vstupenky dostane na stránky oficiálních prodejců vstupenek Ticketportal a Ticketmaster.

Dostali jste se do ofsajdu?
Pokud jste byli podvedeni a na místě zjistili, že je Vaše vstupenka neplatná, vyhledejte přímo před arénou pracoviště Policie ČR. V Praze i v Ostravě najdete v těsné blízkosti hlavních vstupů naše mobilní kanceláře. Bezprostředním oznámením můžete zabránit pachateli v dalších podvodech.

Nenechte se vyloučit
Když už máte platnou vstupenku, byla by škoda přijít na zápas pozdě. Zejména pokud jdete na hokej poprvé, může vás u vchodu překvapit bezpečnostní prohlídka. Do arény se nesmí vnášet celá řada předmětů, které by mohly být ohrožující pro ostatní návštěvníky nebo hráče a rozhodčí na ledové ploše. Rozhodně s sebou nenoste zbraně, ostré předměty, pyrotechniku, nápoje ani potraviny. Přehled dalších zakázaných předmětů a návštěvní řády pražské O2 Arény i ostravské Ostravar Arény najdete v samostatné kapitole. Pamatujte také, že do arény nemusí být vpuštěny osoby pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

Hrajte bez faulů
Na sportovištích i mimo ně dodržujte zásady slušného chování. Fandit se dá přeci i slušně a váš tým by jistě neocenil, pokud by se fanoušek v jeho barvách choval nevhodně nebo dokonce protiprávně. Proto neomezujte a neohrožujte jiné osoby a nepoškozujte cizí majetek. Při cestování prostředky hromadné dopravy dodržujte pravidla přepravců a za volantem pravidla silničního provozu. Pokud cestujete za hokejovým zážitkem autem, zjistěte si dopředu možnosti i kapacitu parkování. Neparkujte v rozporu s předpisy, ať nemusíte po utkání řešit pokutu nebo dokonce hledat odtažené auto na záchytném parkovišti.

Pozor na výstroj
Starejte se o své věci. Jak všichni víme, davy svědčí nenechavcům. Proto si hlídejte své věci v prostředcích hromadné přepravy, ve frontách před stadionem a zkrátka všude tam, kde je nepřehledná situace. Mobil nebo peněženka v zadní kapse kalhot zloděje přímo vybízí k akci. Kabelku mějte zapnutou a stále na očích. Cennosti a zavazadla (batohy, objemné kabelky atd.) si s sebou na utkání raději vůbec neberte. Prohlídky větších zavazadel u vstupu velmi zdržují odbavení. Pokud jste přijeli fandit autem, určitě v něm nenechávejte viditelně odložené cenné věci, jako jsou peněženky, platební karty, mobilní telefony či jiná elektronika. Pozornost zloděje může ale přilákat i taška neznámého obsahu odložená na sedadle. Auto zkrátka nikdy nebylo a nebude trezorem. Do zavazadlového prostoru věci ideálně ukládejte ještě před příjezdem na místo.

vytisknout  e-mailem