Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovské klání

Nejlepší policejní plavci změřili své síly. 

V uplynulý Zelený čtvrtek se konalo Policejní mistrovství České republiky v plavání se záchrannou tonoucího. Tato akce přinesla napínavé souboje ve 12 individuálních disciplínách a 2 štafetových závodech.

Zvláštní pozornost si zaslouží skvělý výkon týmu Policejního prezidia, který byl sestaven z pouhých čtyř statečných policistů - jeden z Ochranné služby Policie ČR a tři neohrožení potápěči z Ředitelství služby pořádkové policie PP ČR, odboru služby potápěčských činností a výcviku. Tento malý, ale silný tým se vynořil z hlubin bazénu s neuvěřitelnou sbírkou 15 cenných kovů. Jejich úspěchy zahrnovaly 7 zlatých, 4 stříbrné a 4 bronzové medaile, čímž si zajistili skvělé druhé místo v celkovém hodnocení.

Největším soupeřem se stali hrdí zástupci KŘP hlavního města Prahy, kteří dokázali získat úctyhodných 25 medailí a vybojovat si tak prvenství. Na 3. místě se umístli policisté z KŘP Ústeckého kraje. Tímto bychom rádi poděkovali všem skvělým kolegům, kteří se zúčastnili tohoto mistrovství a reprezentovali barvy svých krajských ředitelství.

Skvělé zaplavené časy opět dokázaly, že je možné skloubit náročnou a odpovědnou službu s intenzivní sportovní přípravou. Skvělá práce, kolegové!

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
kpt. Lukáš Grábl
OSPČV
5. dubna 2024

vytisknout  e-mailem