Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mistr světa v řadách pražské policie

Dvě zlaté medaile v silovém trojboji a nový světový rekord v mrtvém tahu vybojoval na MS GPC 2021 v polské Pabianice teprve dvadvacetiletý pražský policista. 

Předposlední říjnový týden se v polské Pabianice uskutečnilo mistrovství světa v silovém trojboji – powerliftingu. Prestižního podniku v silovém dřepu, benči a mrtvém tahu se zúčastnili borci z celého světa mezi nimi i teprve dvaadvacetiletý pražský policista Filip Rotter z oddělení hlídkové služby druhého policejního obvodu. Pro něj začala soutěž ve středu v kategorii JUNIOR do 23 let ve váhové kategorii do 90 kg. V průběhu dne se postupně probojovával startovním pořadím až na celkově první místo, kdy posledním pokusem v mrtvém tahu navíc urval nový světový rekord v podobě neuvěřitelných 330kg.  Po dvoudenním odpočinku se nový mistr světa zúčastnil nedělního klání v singl disciplíně, a to ve „své“ disciplíně, mrtvém tahu. Ani v neděli nenašel přemožitele, i přesto, že se dobrovolně posunul do vyšší váhové kategorie. I tak se mu podařilo obhájit středeční zlato.

Ve výsledku si z MS GPC 2021 přivezl dvě zlaté medaile a dva poháry za absolutní umístění ve dvou závodech. Navíc vytvořil nový světový rekord, v deadliftu - mrtvém tahu - již zmiňovaných 330kg

V sobotu 6. listopadu pak proběhl další závod, tentokrát Mistrovství České republiky v mrtvém tahu v Hošťálkové. I z něho si mladý borec přivezl dvě zlaté medaile. Jednu za vítěství ve své kategorii a druhou jako absolutní vítěz v kategorii JUNIOR.

Blahopřejeme a držíme palce v dalších budoucích závodech.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. listopad 2021

vytisknout  e-mailem