Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Místo značkových bot přišel poškozeným balíček s lahví vody

MLADOBOLESLAVSKO – Podvodník si tak přišel na 10 tisíc korun, poškozených může být více. 

Policisté Obvodního oddělení Mladá Boleslav aktuálně šetří případ podvodného jednání na bazarovém portále. Tam zatím neznámý pachatel nabízel k prodeji značkové sportovní boty.

Celkem ho kontaktovali 3 zájemci, kteří byli ochotní za zboží zaplatit předem. Poškozená žena zaplatila předem na účet 3700 korun, bot se ale nedočkala a nedočkala se už ani další komunikace.

V dalším případě poškozený muž zaplatil taktéž za boty předem, a to částku 3000 korun. Prostřednictvím zásilkové služby poškozenému balíček skutečně přišel, ale místo zakoupených bot se uvnitř balíčku nacházela pouze lahev s vodou.
Stejně to proběhlo i ve třetím případě, poškozený muž předem zaplatil 3600 korun a místo bot taktéž obdržel balíček se zmuchlanými novinami a lahví vody.
Policisté svým šetřením zjistili, že takto okradených osob bude více, zjistili nejméně 9 skutků, kde vystupuje stejný pachatel nebo se objevují shodné emaily, telefonní čísla nebo účty, na které byly peníze zasílány.

V případě, že jste se i vy stali obětí tohoto podvodníka, ozvěte se policistům na linku 158 nebo přímo policistům Obvodního oddělení Mladá Boleslav na tel. číslo 974 877 522.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za což v případě dopadení hrozí pachateli až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
9. září 2022

vytisknout  e-mailem