Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo zážitku zklamání

JIČÍNSKO – Za lístky na Spartu s Liverpoolem dal téměř 16 tisíc korun, na stadion se však nepodíval. 

Na novopacké policisty se v uplynulých dnech obrátil 40letý muž, který se měl stát obětí podvodu. Jako velký fanoušek fotbalu měl koncem února poptávat prostřednictvím skupiny na sociální síti vstupenky na zápas Evropské ligy mezi pražskou Spartou a anglickým Liverpoolem. Druhého dne se měl muži ozvat prodejce, který mu nabídl 2 lístky za celkovou částku 4.600,- korun, kterou uhradil a lístky obdržel prostřednictvím aplikace Whatsapp. Následně mu prodejce nabídl koupi dalších 4 vstupenek do různých sektorů, o které podvedený také projevil zájem a prodejci zaslal celkem 11.300,- korun. Nicméně tyto vstupenky již neobdržel a proto požadoval vrácení peněz. To už se však prodejce začal vymlouvat, až s poškozeným přestal zcela komunikovat.

Další překvapení zažil podvedený muž v osudný den fotbalového utkání Sparty a Liverpoolu. U turniketu zjistil, že původně obdržené vstupenky nebyly platné, a proto se na zápas vůbec nedostal.

Podvodným jednáním dosud neznámý pachatel poškozeného muže okradl o celkem 15.900,- korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli dle trestního zákoníku zákaz činnosti, propadnutí věci nebo trest odnětí svobody až na dvě léta.

S blížícím se obdobím konání velkých sportovních či kulturních akcí opětovně upozorňujeme, že nákup vstupenek „z druhé ruky“ je riskantní. Doporučujeme všem zájemcům, ať raději využijí nejspolehlivější variantu, a to nákup vstupenek od oficiálních prodejců.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
15.4.2024

vytisknout  e-mailem