Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Místo rohlíků si odnesl peníze

Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který se vloupal do pekárny na Praze 1. 

Policisté z Místního oddělení Masarykovo nádraží prověřují od poloviny března případ vloupání do provozovny s pečivem. Neznámý muž v  nočních hodinách vypáčil vstupní dveře pekárny, kde poté násilím překonal zámek pokladny, odkud odcizil přes deset tisíc korun. Muži to však nestačilo a z pekárny si odnesl kromě peněz i něco na posilněnou. Jednalo se o celkem osm lahví alkoholu. Další škoda však vznikla poškozením pokladny a dveří pekárny, které musel nejdříve násilím překonat. Celkově tak byla majiteli provozovny způsobena škoda přes dvacet tisíc korun. Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je muž zachycen. Muž byl maskován zelenou kapucí netradičního střihu a oblečen do černé teplákové soupravy s bílými pruhy. Přes obličej měl uvázanou červenou šálu s nápisem a na nohou černé boty. Svůj lup následně ukryl do bílé nákupní tašky a z místa odjel autobusem městské hromadné dopravy.

V případě, že muže na kamerovém záznamu poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte linku 158 nebo jakoukoli policejní služebnu.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež, za což v případě odsouzení hrozí muži až dva roky za mřížemi.

kpt. Kristýna Soukupová- 4. dubna 2024

vytisknout  e-mailem