Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Místo peněz vytáhl nůž

Při placení místo peněz vytáhl na obsluhu přerovského baru nůž a další zprávy 

V baru chtěl platit s nožem v ruce místo peněz
 
Dne 17.7.2009 mezi 01.00 až 02.00 hod. přišel do přerovského baru neznámý muž, který si prohlížel lahve s alkoholem, s tím, že chce jednu koupit. Když mu servírka řekla, ať si vybere, že bude zavírat, tak chtěl ještě nějaké cukrovinky a cigarety. Dala mu uvedené věci na bar a chtěla, aby zaplatil. Muž však řekl, že si bude ještě dále vybírat zboží. Servírka se ho zeptala, jestli má vůbec peníze na zaplacení. Muž poté vytáhl z boční kapsy kalhot kuchyňský nůž s čepelí asi 20 cm, který držel v úrovni pasu čepelí směrem k obsluze a řekl, že toto má na zaplacení. Následně chtěl další zboží, a to 3 lahve tvrdého alkoholu, nealko nápoje, cukrovinky a další věci. Žena mu skládala věci na pult a podařilo se jí přitom zmáčknout tlačítko alarmu na bezpečnostní agenturu. Po příjezdu zaměstnanců agentury byl vyveden z baru. Ke zranění servírky nedošlo a rovněž nevznikla hmotná škoda. Po oznámení tohoto případu na policii, bylo zjištěno, že podezřelým je téměř 26letý muž z Přerova. Ten ve své výpovědi na policii uvedl, že v baru skutečně byl, ale údajně došlo vlivem jeho podnapilosti k nedorozumění. Místo peněz, které měl ve stejné kapse kalhot, vytáhl z kapsy kuchyňský nůž, který podle jeho tvrzení zde nosil již delší dobu. Obsluze nijak nevyhrožoval, pouze nůž držel v ruce. Případ budou policisté konzultovat se státním zástupcem a dnešního dne bude rozhodnuto o právní kvalifikaci.
 
Po bleskovodu se dostal do bytu
 
Podezřelý (1991) dne 17.7.2009 kolem 02.55 hod. v Přerově vylezl po bleskovodu do 4. patra domu a vnikl na balkon místního bytu. Otevřenými dveřmi pak vnikl do ložnice a obývacího pokoje. Zde se nacházela majitelka (1989) a další osoby, které podezřelý uhodil do tváře. Když mladík zjistil, že majitelka bytu volala na policii, z bytu utekl vstupními dveřmi. Ke škodě na majetku ani ke zranění nedošlo. Je podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody. Hrozí mu odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta.
 
Nezodpovědní řidiči jezdí bez řidičského oprávnění a pod vlivem alkoholu
 
Podezřelý (1991) dne 18.7.2009 v 01.30 hod. v obci Dřevohostice řídil motocykl Pionýr bez registrační značky a přestože není držitelem řidičského oprávnění. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Hrozí mu až roční pobyt za mřížemi, zákaz činnosti nebo peněžitý trest. 
 
Téhož dne v 19.10 hod. bylo v obci Polkovice ve směru jízdy na Uhřičice zastaveno a zkontrolováno vozidlo Ford, které řídil muž (1975). Orientační dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 2.38 promile alkoholu v dechu. Opakovaně pak 2.33 promile. Byl vyzván k odběru krve v nemocnici, kterému se podrobil a byl mu zadržen řidičský průkaz. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon stanoví odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Opět 18.7.2009 v 19.25 hod. v Přerově na ul. Kozlovská řídil vozidlo Audi řidič (1981) a není držitelem řidičského oprávnění. Dále bylo zjištěno, že mu byl Okresním soudem Přerov vysloven zákaz řízení motorových vozidel do 26.9.2009. Bylo mu ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
 
O 10 minut později byl v obci Jezernice kontrolován policejní hlídkou řidič (1977) při řízení vozu Ford Mondeo. Dechová zkouška u něj naměřila hodnotu 1.31 promile a opakovaně 1.26 promile. Podrobil se odběru krve a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
Další hříšník byl 18.7.2009 ve 21.15 hod. kontrolován v obci Týn n/B. Řidič (1988) řídil vůz Opel a bylo zjištěno, že nevlastní „řidičák“ a soudem mu byl vysloven zákaz řízení na dobu dvou let. Vyslechl si sdělení podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. 
 
Situace se opakovala i následujícího dne, tedy 19.7.2009, kdy byl ve 23.45 hod. kontrolován řidič (1984), který projížděl mezi kruhovými objezdy v Hranicích vozem Ford bez příslušnéího řidičského oprávnění. I on má Okresním soudem v Bruntále vysloven zákaz řízení do 30.5.2010. 
 
Výtržnosti a fyzické útoky v restauracích a jejich blízkosti
 
Podezřelý (1960) dne 18.7.2009 odpoledne ve Vinarech v prostoru před restaurací po předchozí slovní rozepři chytil poškozeného (1960) a povalil ho na zem. Poté, když napadený seděl na lavičce, ho udeřil pěstí do tváře a držel pod krkem. Uvedeného jednání se dopustil na veřejnosti před nejméně 50ti lidmi. Ke zranění nedošlo. Útočník je podezřelý z trestného činu výtržnictví a hrozí mu odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
 
O den později (19.7.2009) ve čtyři hodiny v noci neznámý pachatel v Otrokovicích v blízkosti místní restaurace nedaleko nádraží ČD fyzicky napadl poškozenou (1984). Udeřil ji nezjištěným předmětem do hlavy. Způsobil ji tím zranění s dobou léčení 2 týdny. Poškozená je hospitalizována v nemocnici v Přerově. Případ bude dle místní příslušnosti postoupen na policii v Otrokovicích s podezřením na trestný čin ublížení na zdraví. 
 
Z obou shora uvedených trestných činů je podezřelý prozatím neznámý pachatel, který 19.7.2009 odpoledne v restauraci v Hranicích po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl poškozeného (1957). Udeřil ho pěstí do obličeje a pak srazil k zemi. Způsobil mu tak lehký otřes mozku a zlomeninu pravé čéšky s dobou léčení 6 týdnů. 
 

vytisknout  e-mailem