Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Místo nástupu do vězení, ujížděl v cizím autě

Karvinsko - Policejní zásah, lustrace a procesní úkony plné překvapení 

Akce plná překvapení začala „banální“ silniční kontrolou. Na začátku tohoto týdne policisté Oddělení hlídkové služby karvinského územního odboru se během výkonu služby v Orlové rozhodli zastavit k silniční kontrole osobní vozidlo VW Golf. Řidič na světelná a zvuková znamení nereagoval, sešlápl plynový pedál a pokračoval přes kruhový objezd, odbočil na ulici Záchranářů a pokračoval ve směru na Petřvald. Na ulici Rychvaldské, kde rychlost vozidla dosahovala až 130 km. V jízdě narazil do plotu, ale ani to ho nezastavilo. Pokračoval na ulici Parys, kde již další policejní vůz jel proti pronásledovanému vozidlu. To si muž už rozmyslel, nakonec zastavil a vystoupil.

Nejdřív podezřelého policisté vyzvali k orientačním testům. Zkouška ke zjištění alkoholu byla negativní. Druhý test na přítomnost návykových látek řidič odmítl, ještě na místě policistům přiznal, že je pod vlivem pervitinu.

Další lustrací bylo zjištěno, že řidič má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel a není první. Z minulosti již má několik přečinů maření úředního rozhodnutí a vykázání v souvislosti se zákazem řízení.

V závěru se ukázalo, že na zadrženého 34letého muže byl Okresním soudem Frýdek Místek vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

Během procesních úkonů vyšla najevo i skutečnost, že totéž vozidlo VW Golf užívala známá zadrženého, a to bez souhlasu skutečného majitele vozidla. I tato žena (20) má od května letošního roku vysloven zákaz řízení motorových vozidel s platností do roku 2023.

Tento spletitý skutek je řešen formou zkráceného přípravného řízení. Oběma, muži i ženě, bylo sděleno podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Video z policejního vozu v odkaze na youtube,: https://youtu.be/SrNXyuRU3zo

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 27. 8. 2021

vytisknout  e-mailem