Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Místo mobilního telefonu brambory

ZLÍNSKO: Zaplatila za ně 21 tisíc korun. 

Zlínští policisté se zabývají dalším z internetových podvodů. Jednatřicetiletá žena si chtěla na bazarovém serveru koupit velmi luxusní mobilní telefon, ale místo slíbeného a zaplaceného přístroje jí poštou přišly brambory. Díky vlastní opatrnosti o peníze naštěstí nepřijde.

V pondělí si mladá žena našla na internetovém portále inzerát, v němž prodejce nabízel na prodej luxusní mobilní telefon za cenu 21 tisíc korun. Žena prodejci napsala, že má o přístroj zájem. Následovala komunikace formou sms zpráv. Muž nabízel buď osobní předání v Českých Budějovicích, nebo zaslání telefonu na dobírku. Vzhledem k velké vzdálenosti zvolila žena ze Zlína zaslání poštou. Ve středu jí přivezl zaměstnanec pošty domů balíček, za který zaplatila dohodnutou částku. Protože měla přece jenom obavy, požádala řidiče, aby počkal, až sama balíček rozbalí. Uvnitř namísto luxusního telefonu objevila pouze brambory.

Žena podvod stejný den oznámila na policii. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Za tento trestný čin hrozí pachateli v případě jeho vypátrání až dvouletý trest odnětí svobody.

8. března 2018, nprap. Monika Kozumplíková

Upozornění:

Pokud kupujete předměty vyšší hodnoty na bazarových portálech, vždy trvejte na doruční na dobírku a nikdy neplaťte peníze předem na účet, pokud nemáte zaručenou důvěryhodnost prodejce.  

Obsah balíčku si zkontrolujte před poštovním doručovatelem. Pokud balíček neobsahuje předmět, za který jste zaplatili, oznamte to neprodleně na poště i na policii. Peníze Vám budou s největší pravděpodobností vráceny.

Odkazy do noveho okna

brambory.1

brambory.1 

Detailní náhled

brambory.2

brambory.2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem