Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Místní znalost se policistům vyplatila

BEROUNSKO – Během 24 hodin objasnili případy vloupání v Hořovicích. 

Policisté z Obvodního oddělení Hořovice na začátku července letošního roku vyjížděli k několika případům vloupání a pokusu vloupání. Terčem neznámých pachatelů se stala prodejna trafiky na náměstí v Hořovicích, do které provedli násilné vloupání a odcizili tabákové výrobky. Ve stejné době se pokusili vniknout do kasičky na drobné mince u veřejných záchodků, kterou poškodili. Z náměstí pokračovali do ulice Zámecká, kde se snažili vykrást parkovací automat, což se jim opět nepodařilo, automat však značně poškodili.

 

Ve městě Hořovice funguje již delší dobu kamerový systém, který pokrývá poměrně velkou část města a především lokality, které by mohly být zájmové pro páchání nejen majetkové trestné činnosti. Kamery primárně sledují strážníci Městské policie Hořovice, ale také policisté na Obvodním oddělení Hořovice. Díky kamerovému systému se poměrně často daří neznámé pachatele trestné činnosti ztotožnit. Ne jinak tomu bylo i v tomto případě.

 

Poté co hořovičtí policisté zhlédli a vyhodnotili kamerové záznamy z doby řádění neznámých pachatelů, měli díky své místní znalosti občanů lokality, která spadá do jejich působnosti, během pár minut jasno. Poznali totiž všechny tři pachatele, kteří se výše uvedeného jednání dopustili. Pak byla jen otázka času, než došlo k zadržení podezřelých mladíků ve věku 18, 21 a 21 let. Ti se pod tíhou důkazů policistům při výslechu ke všemu doznali. Objasnění těchto případů trvalo policistům od doby spáchání pouhých 24 hodin.

 

Případ byl poté předán berounským kriminalistům, kteří se jím i nadále zabývají. Mladíci nyní budou čelit obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což jim v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. U jednoho z mladíků, který v době spáchání výše uvedených skutků byl osobou mladistvou se trest s ohledem na jeho věk snižuje na polovinu.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
19. srpna 2016

vytisknout  e-mailem