Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mířil zbraní na kurýra

ZLÍNSKO: Skončil v cele, hrozí mu osm let za mřížemi. 

Dramatické chvíle zažil dvaadvacetiletý student z Kopřivnice, který v neděli odpoledne doručoval jako kurýr balíček pětačtyřicetiletému muži ze Zlína – Malenovic. Zákazník na něj mířil zbraní, nutil ho, aby si lehl na zem a choval se velmi nevypočitatelně. Za výtržnictví a vydírání mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Student si přivydělává jako kurýr zásilkové služby. V neděli dopoledne doručoval balíček muži z Malenovic. Setkání předcházelo několik telefonátů, kdy se spolu domlouvali na přesném místě předání. Už z telefonátů bylo zřejmé, že zákazník není ve své kůži. Když se setkali, kurýr chtěl muži předat balíček, ten ale vytáhl zbraň, kterou měl za opaskem, na kurýra ji namířil a několikrát důrazně řekl, ať si lehne na zem. Student učinil, co po něm muž se zbraní chtěl. Poté vydal ozbrojený muž pokyn, aby student vstal, načež se mu omluvil s tím, že si dělal legraci. Kurýr předal muži balíček, a co nejrychleji odjel. Celou událost poté oznámil policistům ve Zlíně.

Policisté poté, co kurýra vyslechli, začali okamžitě jednat. Nebylo totiž jasné, zda muž se zbraní někomu neublíží. Policisté navíc zjistili, že za podobné jednání už byl jednou odsouzen. Pod legendou se jim podařilo dostat muže z bytu, v němž bydlel, ven. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení poté agresora, který byl zjevně podnapilý, zadrželi a převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu vyšší než tři promile.

Muž jim předtím vydal všechny zbraně a náboje, které měl v bytě. Jednalo se o dvě plynové, dvě airsoftové zbraně a jeden znehodnocený samopal. Zbraň, s níž mířil na kurýra, byla plynová.

23. srpna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem