Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Milovník jablíček dopaden

Kriminalisté z 3. oddělení Prahy I zadrželi recidivistu, který se specializoval na krádeže mobilních zařízení ze specializovaných prodejen. 

Maskovaný muž navštívil během jednoho měsíce celkem čtyři prodejny s prémiovou elektronikou v centru Prahy. Tři z nich si dokonce oblíbil natolik, že je navštívil opakovaně v průběhu čtrnácti dní. Jeho cílem návštěv však nebylo prohlížení vystavených telefonů a rozmýšlení se, který si pořídí, ale vždy bral vše, co mu padlo pod ruku. Scénář jeho řádění byl vždy stejný. Přišel do obchodu, chvíli se rozhlížel a poté odtrhl zboží od bezpečnostních lanek a utekl pryč. Svými „nákupy“ tak způsobil škodu za více než čtyři sta tisíc korun.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy z prodejen a začali po maskovaném muži okamžitě pátrat. Díky získaným poznatkům a preciznímu operativnímu šetření se podařilo stanovit podezřelého a ve spolupráci s policisty z místního oddělení Benediktská tohoto muže na začátku dubna zadrželi. Lustrací zjistili, že se jedná o známého recidivistu, který již byl letos v únoru za krádeže pravomocně odsouzen.

Dalších dva a půl roku tak uvidí nakousnuté jablíčko pouze při svačině, protože přesně na takovou dobu ho soud poslal za mříže. 

nprap. Richard Hrdina - 10. září 2022

Záběry z krádeží zveřejňujeme i z preventivních důvodů, aby pachatelé věděli, že za takovouto trestnou činnost hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

vytisknout  e-mailem