Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice

Policii České republiky na konferenci zastupoval první náměstek policejního prezidenta. 

V Parkhotelu Praha se dnes uskutečnila odborná konference s názvem „Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice“, kterou pořádala Česká asociace bezpečnostních manažerů.

Účastníky v úvodu přivítal prezident České asociace bezpečnostních manažerů Miroslav Fryšar, který následně požádal o úvodní slovo přítomného ministra vnitra Milana Chovance, na jehož vystoupení plynule navázal ředitel odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra Tomáš Haišman.

Plk. Martin Vondrášek, první náměstek policejního prezidenta, informoval přítomné o připravenosti Policie České republiky na řešení možných problémů spojených s nelegální migrací a zároveň zdůraznil, že Policie České republiky nemůže cizinci, který porušuje zákon o pobytu cizinců na území České republiky, umožnit volný průchod přes naše území do cílové destinace.

„Apeluji na správný výklad skutečností a rozlišování mezi žadatelem o azyl a cizincem umístěným v detenčním zařízení. Cizinci umístění v detenčních zařízeních nemají možnost pohybu mimo tato zařízení,“ uvedl plk. Vondrášek.

V další části svého vystoupení první náměstek Vondrášek shrnul působení českých policistů v zahraničí v souvislosti s migrační krizí. K tématu uvedl: „ Uvědomujeme si, že je naší povinností být solidární vůči ostatním státům, které se pro migranty staly vstupní bránou do Schengenského prostoru. V současné době máme vysláno více než 100 policistů ke službě v zahraničí v souvislosti s migrační krizí.“

3. prosince 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Konference1

Konference1 

Detailní náhled

Konference2

Konference2 

Detailní náhled

Konference3

Konference3 

Detailní náhled

Konference4

Konference4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem