Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní úspěch české policistky v kulturistice

Česká policistka se stala vítězkou prestižní soutěže v kulturistice Olympia Amateur San Marino 2016. Od policejního prezidenta si nyní vyslechla uznání a převzala ocenění. 

O tom, že jsou v řadách Policie ČR talentovaní a úspěšní lidé, není pochyb. Jednou z nich je i nprap. Lenka Ferenčuková z ředitelství služby cizinecké policie, která již několik let slouží na Inspektorátu cizinecké policie Praha Ruzyně. Kromě toho se tato policistka už zhruba 17 let ve volném čase věnuje kulturistice a od roku 2011 soutěžila nejprve v kategorii bodyfitness a nyní v kategorii physique, což je lehčí forma kulturistiky.

Začátkem prosince loňského roku se její píle zúročila v podobě vytouženého, ale dá se říci že i překvapivého vítězství prestižní mezinárodní soutěže Olympia Amateur San Marino 2016. Ještě několik týdnů před samotným závodem to totiž vypadalo, že se vzhledem k utrženému bicepsu, který ji na téměř čtyři měsíce omezil v tréninku a ona mohla cvičila jen nohy a břicho, závodu vůbec nezúčastní. Její talent, odhodlání ale hlavně neuvěřitelná dřina ji ale i přesto zajistila, že si z Itálie, kde se utkala s devíti soupeřkami z celého světa, přivezla hned zlatou medaili.

To ale není jediný úspěch v její sportovní kariéře:

2011
1. místo – bodyfitness ženy – Pražský pohár
1. místo – bodyfitness ženy – Albixon Grand Prix Čelákovice

2013
3. místo – physique ženy – Mezinárodní mistrovství Rakouska

2014
1. místo – physique ženy – Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters
1. místo – kulturistika smíšené páry – Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters

2015
1. místo – physique ženy – Mistrovství ČR mužů, žen a párů
6. místo – physique ženy – Mistrovství Evropy
8. místo – physique ženy – Mistrovství světa

2016
1. místo – physique ženy – Olympia Amateur San Marino

Ve čtvrtek 16. února se proto s touto policistkou osobně setkal policejní přezident genmjr. Tomáš Tuhý, aby ji jménem celé české policie vyjádřil uznání a poděkování za výbornou reprezentaci. 

„Práce u Policie České republiky je sama o sobě náročná profese a já mám radost, když je některý z policistů úspěšný i v soukromém životě, ať už se jedná o sport, umění, znalosti a další jiné dovednosti. Obecně si vážím českých sportovců, kteří v zahraničí reprezentují naši zemi a jsem o to víc hrdý, když se jedná o příslušníky policie. Takové lidi budu vždy maximálně podporovat a kolegyni Ferenčukové do budoucna přeji mnoho sportovních úspěchů“, řekl genmjr. Tomáš Tuhý.

Kromě slov uznání, díků a podpory si z policistka z rukou policejního prezidenta převzala také ocenění a další věcné dary. Osobního setkání byl přítomen také ředitel služby cizinecké policie plk. Milan Majer, který vyzdvihl nejen její sportovní, ale i pracovní nasazení.

Ocenění proběhlo ve velice přátelském duchu, kde policistka popovídala o své dosavadní sportovní kariéře a všichni přítomní tak měli možnost poznat i zákulisí tohoto sportu.

kpt. Mgr. Iveta Martínková
17. 02. 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem