Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Mezinárodní setkání pracovní skupiny analytiků

Spolupráce v oblasti nelegální migrace bude pokračovat i do budoucna 

Ve dnech 16. - 18. dubna 2019 se v Praze uskutečnilo jednání pracovní skupiny analytiků zabývajících se nelegální migrací, které zahájil zástupce ředitele pro metodiku a informační systémy plk. Ing. Miloš Vacek. Setkání, jehož organizátorem bylo Ředitelství služby cizinecké policie, se zúčastnili zástupci z Maďarska, Slovenska, Polska a Německa.

Hlavním tématem byla situace v oblasti nelegální migrace na vnější schengenské hranici, uvnitř schengenského prostoru a především situace na území států, které se jednání zúčastnily.  Jedno z velmi zajímavých vystoupení se týkalo nedávno šetřeného případu, kdy Oddělení šetření trestné činnosti a dokumentace, Ředitelství služby cizinecké policie, ve spolupráci s okolními státy (Německo, Slovensko a Maďarsko) získalo a následně rozpracovalo informace, které vedly k odhalení nelegálního převozu 13 běženců, státních příslušníků Iráku, přes státní hranice ČR.

Zástupci jednotlivých států se shodli, že tato jednání budou pokračovat i do budoucna, protože právě výměna informací a dobrá mezinárodní spolupráce povede k odhalení nelegální migrace na území schengenského prostoru.

 

 

24. dubna 2019

kpt. Bc. Renata Grecmanová

 

 

Odkazy do noveho okna

2A6A4772

2A6A4772 

Detailní náhled

2A6A4773

2A6A4773 

Detailní náhled

2A6A4775

2A6A4775 

Detailní náhled

2A6A4781

2A6A4781 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem