Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mezi školáky v Dětenicích

JIČÍNSKO - Preventivní beseda o bezpečném chování doma i na ulici 

V pátek 20. dubna strážci zákona přijeli za žáky Základní školy Dětenice.

V dopoledních hodinách si společně s pracovníkem Preventivně informační skupiny Jičín zopakovali základní pravidla bezpečného chování při cestě do školy. Vysvětlili si například správný postup v případech, kdy je osloví neznámý člověk. Věnovali se i pravidlům silničního provozu, protože se ho nejčastěji zúčastňují v pozici chodců. S očekávaným příchodem teplejšího počasí mnozí již s rodiči připravili také svá jízdní kola, která musí mít příslušnou výbavu. V této souvislosti si povídali i o důležitých ochranných doplňcích samotného cyklisty.

S preventistou přijel i policista z jejich Obvodního oddělení Kopidlno, který přivezl na ukázku několik pomůcek, které strážci zákona používají při výkonu služby.

Příjemnému dopolednímu setkání dokonce přálo i počasí. Když se po delší době ukázalo na obloze sluníčko, mohly se děti ve druhé části besedy přemístit na zahradu školy, kde na ně již čekal služební psovod a jeho čtyřnohý kamarád. Malí zvědavci se dozvěděli zajímavé informace o výcviku policejních psů a viděli i několik ukázek povelů a poslušnosti, které děti odměnily závěrečným potleskem.
por. Bc. Petr Janda
20. 04. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

20. 04. ZŠ Dětenice 

Detailní náhled

Jičínsko

20. 04. ZŠ Dětenice 

Detailní náhled

Jičínsko

20. 04. ZŠ Dětenice 

Detailní náhled

Jičínsko

20. 04. ZŠ Dětenice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem