Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mezi dětmi v Orlických horách

Na návštěvě ve školce i malotřídce 

Ve středu 16. září 2009 se policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách spolu se svými kolegy z rychnovské Preventivně informační skupiny vypravili za dětmi do Orlických horách.
Nejprve navštívili předškoláky z Mateřské školy v Rokytnici v Orlických horách, kteří měli pro policisty připravené namalované obrázky, vyrobené prostírání a písemné poděkování policistům za jejich předchozí návštěvu. Během besedy si policisté s dětmi povídali o tom, jak bezpečně přecházet přes ulici, jak jezdit na kole a také, jak má být takové kolo vybaveno. Nezapomněli připomenout, že jezdit v autě děti mohou jen v autosedačce a připoutaní bezpečnostním pásem. Nakonec se zmínili o nebezpečích, která by mohla na takto malé děti čekat za dveřmi mateřské školy nebo domova. Rokytnické povídání bylo zakončeno rozdáváním omalovánek a slibem, že příště děti navštíví i služební pes s psovodem. Paní učitelky se také s policisty domluvili, že se s dětmi přijdou podívat za muži zákona přímo na rokytnické obvodní oddělení.
Další středeční zastávkou byla Základní a mateřská škola v Orlickém Záhoří. Předškolní děti i žáci z malotřídky si nejprve na kole jednoho z dětí ukázali, jak má správně vybavené kolo vypadat. Žák, který si bicykl do školy přivezl, byl pochválen a odměněn, protože na jeho kole policisté neshledali ani jeden nedostatek. I tady během besedy přišla na řeč zmínka o správné jízdě na kole, bezpečném přecházení i bezpečném pohybu chodců po komunikaci. Policisté nezapomněli ani na zmínku o bezpečnostních pásech a autosedačkách a upozornili děti na různá nebezpečí, která by na ně mohla čekat mimo školu i domov.
Po malé "přednášce" ale už přišlo na řadu rozdávání omalovánek a hlavně očekávané překvapení v podobě psovoda, který přijel na návštěvu se dvěma služebními psy. Přestože se některé děti velkých čtyřnohých kamarádů bály, byly jejich obavy zbytečné, psi poslechli svého pána na slovo, dětem předvedli, co všechno umí a ještě se nechali od těch odvážnějších pohladit.
Návštěva milé horské Základní školy a mateřské školy v Orlickém Záhoří nebyla poslední. Policisté se na děti přijedou podívat zase v zimě a zkontrolují, jak se jim daří vyplňovat úkoly v Ajaxově zápisníku.
FOTOGALERIE
Preventivně informační skupina PČR
Rychnov nad Kněžnou
24. září 2009

vytisknout  e-mailem