Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Metropolí s páčidlem v ruce

Na recidivistu skrze výlohy mluvily hlasy, které slyšel jen on. Během dvou nocí takto násilím vnikl do šesti provozoven. 

V polovině března kolem desáté hodiny večerní přijali policisté na linku 158 oznámení o muži, který neznámým předmětem rozbíjí výlohu v ulici Týnská v Praze 1. Po příjezdu hlídek na místo se muž v ulici již nenacházel. Policisté z oddělení hlídkové služby se proto telefonicky spojili s oznamovatelem a díky tomu tak získali jeho téměř dokonalý popis.  Ten ihned předali všem hlídkám v okolí a zapojili se do společného pátrání. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky našli v ulici Rybná muže, který odpovídal popisu a navíc v ruce držel železné páčidlo. Během kontroly si povšimli další rozbité výlohy, která byla jen několik metrů od nich. Muž hlídce uvedl, že jí rozbil, protože si chtěl jít dovnitř ,,odskočit“. Přiznal se i k dalším výlohám, které mu stály v cestě. Tvrdil, že se z nich ozývají hlasy, které slyší jen on a ty ho hned naštvou natolik, že je musí rozbít.

U podezřelého muže byla provedena dechová zkouška na alkohol, která ukázala hodnotu více než dvě promile alkoholu v dechu. I následný test na drogy byl pozitivní a to na látky amfetamin a methamfetamin.

  Následným šetřením a vyhodnocením kamerových záznamů policisté zjistili, že tento muž má na svědomí šest obdobných případů a to vše v rozmezí jednoho týdne. Celkem tak způsobil škodu přesahující sto tisíc korun.

Dvaatřicetiletý muž byl v minulosti již čtyřikrát pravomocně odsouzen za úmyslný trestný čin. Jelikož se nyní skutků dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu v případě odsouzení za přečin krádeže až osmiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina   17. 3. 2021

vytisknout  e-mailem