Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Metalový festival „BRUTAL ASSAULT“ klepe na dveře

NÁCHODSKO – Policisté připraveni. 

Ilustrační fotoIlustrační foto

Ohlédnutí za festivalem BRUTAL ASSAULT

Policejní ohlédnutí za jedním z největších death metalových festivalů v Evropě, jehož 23. ročník skončil tuto neděli 12. srpna, lze považovat za více než příznivé.

Stejně tak jako tomu bylo v loňském roce, po dobu konání festivalu policisté nemuseli zasahovat při žádném závažném incidentu. Řešili pouze drobné protiprávní jednání na úseku veřejného pořádku a majetku. Konkrétně je evidováno 8 trestných činů a 4 přestupky. Jednalo se především o narušení veřejného pořádku, zatajení nálezu a v neposlední řadě i krádeže při sobě. Provinilci se především soustředili na mobilní telefony, kamery, doklady, klíče, stany a platební karty. V jednom případě došlo bez cizího zavinění k úrazu účastníka festivalu po pádu z hradeb. Rovněž je evidováno zahoření suché trávy na hradbách po pyrotechnické show jedné z účinkujících kapel.

Festival navštívilo odhadem zhruba 27 tisíc účastníků. Společně s HZS rovněž průběžně probíhaly kontroly a prevence na dodržování vyhlášeného zákazu rozdělávání ohňů.

Doprava v ulicích Josefova a Jaroměře sice byla velmi zahuštěná, ale samotní návštěvníci festivalu velice ukázněně reagovali na pokyny pořadatelů, i když náhodní projíždějící motoristé museli počítat s menším zdržením. Žádné dopravní problémy však dopravní policisté ani jiné bezpečnostní složky prakticky řešit nemusely.

nprap. Aleš Brendl
14. srpna 2018; 12:15

______________________

Ve dnech 08. až 11. srpna 2018 se v prostoru pevnosti Josefov v Jaroměři koná již 23. ročník největšího death metalového festivalu v Evropě nazvaného „BRUTAL ASSAULT“. Z tohoto důvodu policisté chystají zvýšený dohled jak v místě konání samotné akce, tak i jejím blízkém okolí.

Na zajištění hladkého průběhu se proto tradičně budou podílet policisté z řad dopravní, pořádkové i kriminální služby. Hlídky dopravní policie budou zejména monitorovat příjezdové a odjezdové trasy. Vzhledem k předpokládanému navýšení dopravy bude nutné ze strany návštěvníků festivalu dbát zvýšené opatrnosti zejména v době snížené viditelnosti a v noční době. Náhodně projíždějící motoristé budou muset počítat s menším zdržením. Policisté se rovněž zaměří na případné požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel i cyklistů. Při zahájení festivalu bude na místě osobně přítomen i tiskový mluvčí PČR, který bude s dalšími policisty rozdávat informační letáky v několikajazyčné mutaci s preventivními bezpečnostními informacemi a nejdůležitějšími kontakty na bezpečnostní složky.

V průběhu loňského ročníku policisté nemuseli zasahovat při žádném závažném incidentu. Řešili pouze několik drobných přestupků na úseku veřejného pořádku a majetku.

nprap. Aleš Brendl
06. srpna 2018; 12:00

vytisknout  e-mailem