Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Měsíc po propuštění z vězení zase kradl

ZLÍNSKO: Skončil ve vazbě. 

Pouhý měsíc po propuštění na svobodu vydržel třicetiletý muž ze Zlína nekrást. Ve věznici si odpykával trest za krádeže, kterých se v minulosti dopouštěl. Nyní skončil ve vazbě pro podezření ze spáchání dalších šesti krádeží ve Zlíně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Z věznice ho propustili v polovině listopadu loňského roku. V polovině prosince se vloupal do pizzerie ve Zlíně, kde odcizil finanční hotovost. Pár dní nato se terčem jeho krádeže stala prodejna masa, kde ukradl také finanční hotovost, následovaly čtyři prodejny potravin, z nichž ukradl alkohol, kosmetiku a sluchátka. Škoda, kterou způsobil krádežemi, činí více než dvanáct tisíc korun, škoda vzniklá poškozením oken při vloupání se vyšplhala na podobnou částku.

Při jeho poslední krádeži začátkem února letošního roku ho zadrželi pracovníci bezpečnostní agentury. Policisté z prvosledové hlídky, kteří na místo dorazili, umístili muže do policejní cely a ukradené zboží vrátili do prodejny. Dechová zkouška u něj byla negativní. Následující den si zloděj od komisaře kriminální policie vyslechl sdělení podezření ze spáchání pokračujícího trestného činu krádež a trestného činu poškození cizí věci.

Muž byl poprvé soudně trestaný ve svých šestnácti letech, ve věznici pobývá za majetkovou trestnou činnost v podstatě nepřetržitě od svých devatenácti let. Nyní soudce rozhodl o jeho umístění do vazby.

15. února 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem