Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Memoriál štábního strážmistra Miloslava Klicpery

V pátek 5. září letošního roku proběhl 13. ročník střelecké soutěže „Memoriál štábního strážmistra Miloslava Klicpery“ v Lysé nad Labem.  

V pátek  5. září letošního roku proběhl 13. ročník střelecké soutěže „Memoriál štábního strážmistra Miloslava Klicpery“ v Lysé nad Labem.

 

    Střelecká soutěž se koná na počest rodáka z Lysé nad Labem, který padl při výkonu policejní služby.

 Letos opět střelecká soutěž proběhla na civilní střelnici Stará Lysá. Na přípravě soutěže se podílela Policie ČR správa Středočeského kraje, okresní ředitelství Policie společně s místním obvodním oddělením Policie,  městskou policií a Městským úřadem Lysá nad Labem.

     Závod zahájil ředitel Policie ČR správy Středočeského kraje plk. JUDr. Václav Kučera, ředitel Okresního ředitelství Nymburk plk. Mgr. Jaromír Dolejší a  starosta města Lysá nad Labem Mgr. Jiří Havelka.

Soutěže se zúčastnilo dvacet čtyřčlenných družstev. Policisté, hasiči, ale i pracovníci městského úřadu, členové místního střeleckého klubu Špork a čestní hosté.

Účastníci závodu stříleli nejprve na terč z pistole, poté následovala střelba ze samopalu. Soutěžilo se v několika kategoriích:

-         nejlepší střelec z pistole

-         nejlepší střelec ze samopalu

-         nejlepší střelec z pistole a samopalu

-         nejlepší družstvo

Střelci předvedli vynikající výkony. Atmosféru závodu umocnilo i teplé, slunečné počasí. Týlové zabezpečení a organizace celého memoriálu byla bezchybná.  Pro nejmenší rodinné příslušníky závodníků a čestné hosty byla připravena prohlídka přistavené  bojové techniky. Zájem byl i o policejní laserovou střelnici a závody v hodu šipek.

Ceny nejlepším předal ředitel nymburské policie a starosta Lysé nad Labem.

 

Fotografie z průběhu závodu jsou uveřejněny ve fotogalerii.

vytisknout  e-mailem