Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mělnická prevence se za hranicemi neztratila

MĚLNICKO – Zástupce policie a regionálního muzea prezentovali v Drážďanech úspěšný preventivní projekt.. 

Regionální muzeum Mělník prezentovalo svou dlouhodobou spolupráci s Programem prevence kriminality města Mělník na 27. mezinárodní konferenci v bavorských, český, hornorakouský a saských muzejních odborníků konané v Drážďanech. Edukátorka muzea, Mgr. Jitka Králová, a npor. Mgr. Tomáš Svoboda, vedoucí Obvodního oddělení ÚO PČR Mělník, vystoupili s příspěvkem, který prezentoval loňský úspěšný program pro školy realizovaný ve spolupráci s Programem prevence kriminality, v němž se místní policisté, strážníci, preventisté a muzejní pedagožka zaměřili na rizika digitálních technologií a virtuálního světa u nejmladší generace. Přispěli tak k hlavnímu tématu celé konference, kterou bylo vzdělávání v muzeu.

Spolupráce policistů, strážníků, manažerky prevence kriminality města, ale i muzejní pedagogožky a dalších zainteresovaných subjektů je základem realizace preventivního projektu Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Bezpečné město, do které je zapojené i město Mělník.

A proč preventivní projekty v muzeu? V mimoškolním prostředí dochází lépe k objasnění protiprávního jednání a sociálně patologických jevů. Děti i veřejnost velice pozitivně vnímají příjemné prostředí a dokáží se otevřít při hledání východisek. Programy, do nichž jsou zapojeny účastníci různých subjektů si navíc zaslouží výjimečné prostředí, kterým Regionální muzeum Mělník bezesporu je.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
5.10.2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem