Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Měl zamknout muže na toaletě

CHEBSKO – Muži hrozí až 3 roky vězení. 

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání 33letého muže ze Žďáru nad Sázavou, jako obviněného ze spáchání přečinu Omezování osobní svobody, přečinu Neoprávněné užívání cizí věci a přečinu Krádež.

Obviněný muž měl v lednu 2018 v Chebu v objektu domova důchodců uzamknout poškozeného na toaletě. Poškozený muž zde měl bydlet u své babičky. Třiatřicetiletý muž měl poté vniknout do obývacího pokoje a odcizit klíče od automobilu, se kterým měl následně odjet. V autě, které měl odcizit, se nacházel také notebook. Vozidlo bylo policisty vypátráno a následně vráceno poškozenému muži.

O několik měsíců později se měl muž dopustit dalšího protiprávního jednání. Dne 25. července 2018 v odpoledních hodinách měl v prodejně s oděvy v Chebu odcizit jeden kus oblečení. Při odchodu měl být zaznamenán signalizací bezpečnostního rámu a následně zkontrolován zaměstnanci prodejny. Svého jednání se měl dopustit i přesto, že již dříve byl za stejný čin odsouzen a potrestán rozhodnutím Okresního soudu v Chebu.

Z tohoto důvodu sdělili muži podezření ze spáchání přečinu Krádež.

V případě prokázání viny může soud za oba skutky muži udělit trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová
6. 9. 2018

vytisknout  e-mailem