Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měl chuť na sladké

MOSTECKO - Tak se vloupal do cukrárny; U chaty na horách ukradl dvě kola, v objektu v Mostě nářadí. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci ve spolupachatelství 31letého muže z Litvínova a 36letého Mostečana. Dvojice měla v nočních hodinách ve starší zástavbě města Mostu vniknout do cukrárny poté, co poškodila vstupní dveře. Mladší vnikl dovnitř objektu a poté měl odcizit různé sladkosti. Druhý byl venku a hlídal. Po odchodu se mladší rozhodl, že se do objektu znovu vrátí. Druhému se však nechtělo. A tak se mladší k domu s cukrárnou vydal sám a cestou potkal známého, kterého vzal s sebou. Toho pověřil hlídáním před domem a sám vlezl otvorem ve dveřích dovnitř. Uvnitř vzal různé sladkosti a čaje. Poškodil desku pultu a také několik zákusků. Tašku poté podal ven hlídajícímu muži a poslal ho pryč. Dvojice měla ale smůlu. Dění kolem si všimli náhodní svědci a přivolali policii. Ta muže, který odcházel od domu, objevila i s lupem a zadržela ho. Druhý muž zůstal  ukrytý uvnitř prodejny. Na výzvu policie nakonec objekt opustil. Jednání třetího muže je kvalifikováno jako přestupek proti majetku. Obviněný 31letý Litvínovan je stíhán ve vězení, kde si odpykává jiný trest, Mostečan je stíhán na svobodě. 

Chomutovan v Mostě ukradl nářadí za 52 tisíc, v Brandově u chaty dvě kola 
Obrničtí a hamerští policisté objasnili případ krádeže vloupáním v Mostě a krádež jízdních kol v Krušných horách. Vyšetřovatel z těchto trestných činů obvinil 44letého muže z Chomutova. Nekradl poprvé, loni přišel z vězení a v současné době je opět za mřížemi, kde si odpykává jiný trest. Za tyto dvě krádeže mu u soudu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
Podle policistů měl muž v Mostě v odpoledních hodinách ve Velebudicích vniknout za použití  násilí do rekonstruovaného objektu. Uvnitř poškodil dvoje protipožární dveře, vytrhl ze zdi čidlo a z vnitřní části měl odcizit vrtací kladivo, kotoučovou pilu, míchadlo, notebook, televizor a další věci. Na zařízení způsobil škodu ve výši 97 tisíc korun a odcizením věcí zanechal poškozenému škodu za 52 tisíc korun. Odcizené věci následně odvezl podnikavec do Bíliny, kde je údajně rozprodal cizím osobám.
Krást měl i v katastru obce Brandov. Tam se objevil časně ráno. U jedné chaty překonal oplocený pozemek a z altánu měl odvézt dvě jízdní kola v celkové hodnotě 46 tisíc korun. Na jednom kole odjel a byl přistižen policisty. Druhé jízdní kolo bylo ukryté u lesa v příkopu, kde ho našla sama poškozená majitelka.

Most 4. prosince 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem