Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mattoni ½ Maraton Olomouc

OLOMOUC - Policisté radí závodníkům a jejich fanouškům 

V souvislosti s konáním 10. ročníku „Mattoni ½ Maratonu Olomouc 2019“, který se uskuteční dne 15. června 2019 v Olomouci, nabízíme několik cenných rad nejen sportovcům, ale také jejich fanouškům a řidičům vozidel přijíždějících do centra města.

Tato sportovní akce, které se bude účastnit přibližně 10 000 závodníků a velké množství diváků, láká vždy i kapesní zloděje. Přestože policisté Územního odboru Olomouc připravují rozsáhlé bezpečnostní opatření a budou dohlížet na klidný průběh akce, veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost silničního provozu, zdůrazňujeme a připomínáme několik důležitých rad:

  • nedávejte kapsářům šanci a své cenné věci mějte pořád pod kontrolou,
  • nenoste u sebe velké množství peněz,
  • nemějte cenné věci pohromadě - jedná se především o peníze a doklady, které také nenoste v batohu na zádech, kam nevidíte,
  • nedávejte si peněženky a mobilní telefony viditelně do zadních kapes u kalhot.

    Z důvodu rozsáhlé trasy závodu probíhají v Olomouci uzávěry silnic, proto doporučujeme řidičům, aby nevjížděli do centra města, řídili se dopravním značením a pokud je to možné, aby využili parkovacích míst v okrajových částech města Olomouce. Ve svém vozidle si pak nenechávejte volně a viditelně odložené věci. Předejdete tímto zvědavému útoku zloděje na vaše vozidlo.      

V případě jakýchkoliv dotazů jsou připraveni na bezplatné dopravně-informační lince 800 165 102   organizátoři akce, a to již od čtvrtka 13. 6. 2019 v době od 09:00 do 17:00 hodin, v pátek 14. 6. 2019 v době od 09:00 do 17:00 hodin a v den závodu, v sobotu 15. 6. 2019, v době od 09:00 do 22:00 hodin, kteří Vám dotazy zodpoví

por. Mgr. Irena Urbánková

14. června 2019

Aktualizace:

V sobotu 15. června 2019, v době od 15:00 do 23:00 hodin, proběhlo na teritoriu územního odboru Olomouc bezpečnostní opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a veřejného pořádku v souvislosti s konáním jubilejního 10. ročníku "Mattoni ½ Maraton Olomouc 2019". Do opatření byly nasazeny 4 desítky policistů a téměř 3 desítky strážníků Městské policie Olomouc. Velmi úzce jsme spolupracovali s pořadateli závodu a dalšími subjekty. V průběhu bezpečnostního opatření řešili policisté tři události. První událostí byla asistence při doprovodu osoby se zdravotními problémy mimo trať hlavního závodu (o události jste byli informováni již v sobotu 15. 6. 2019 večer: Před dvacátou hodinou jsme přijali oznámení, že na Horním náměstí v Olomouci se nachází osoby z chráněné dílny a jedna z nich začala mít zdravotní problémy. Přivolaný lékař na místě konstatoval, že je ji nutné neprodleně doprovodit mimo okruh závodu. Policisté okamžitě, vzhledem k ohrožení zdraví osoby, reagovali na uvedenou situaci a tuto osobu doprovodili centrem města mimo trať hlavního závodu. Během doprovodu bylo nutné zásadním způsobem křížit trať závodu. Osobu se podařilo zdárně doprovodit do zóny, nezasažené hlavním závodem. Policisté okamžitou reakcí přispěli k ochraně zdraví dotčené osoby). V dalších dvou případech se jednalo o přestupky proti občanskému soužití – jednalo se o fyzické napadení pracovníka bezpečnostní služby a dobrovolníka. Na pokyn organizátora bylo odtaženo celkem 12 motorových vozidel. V rámci opatření řešili policisté také dva dopravní přestupky. Jeden byl vyřešen pokutou v příkazním řízení, druhý z nich byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání.

por. Mgr. Irena Urbánková

17. června 2019

vytisknout  e-mailem