Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mateřská škola Albertova

HRADECKO – Žáci přišli na policii a odnesli si reflexní vestičky  

Dopoledne dne 20. října 2011 navštívili Preventivně informační centrum hradecké policie žáci Mateřské školy Albertova z Hradce Králové.
Velmi šikovní předškoláci si nejprve v centru prohlédli výstavku s nebezpečnými předměty, aby věděli, jak vypadá věc, která jim může moc ublížit a nikdy na ni nebudou sahat. Poté si vyslechli základní informace o Policii České republiky a o tom jak takový policista vypadá. Policista dále hovořil jak se zachovat v případě nálezu nebezpečného předmětu, nebo při tom, kdyby je oslovil cizí člověk. Na závěr bylo hovořeno o bezpečném pohybu v silničním provozu, kdy bylo dětem vysvětleno, že je velmi důležité být dobře vidět. To policista dětem názorně ukázal za pomoci reflexních nálepek, hraček a nakonec i vest.
Děti měly velikou radost, když před odchodem dostaly reflexní vestičku. Reflexní vesty oddělení BESIP jsou do mateřských škol distribuovány v rámci kampaně Ministerstva dopravy České republiky s názvem „JSME VIDĚT!“. V průběhu setkání děti zhlédly několik snímků z policejní videogalerie a zahrály si v názorných scénkách k jednotlivým tématům přednášek. Všem se setkání velmi líbilo a těší se na další, které proběhne s mladšími žáky školky v Albertově ulici.

Fotogalerie ke zhlédnutí zde...

Více informací o projektu Policie ČR a BESIP dětem zde...

nprap. Jan Čížkovský
21. října 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem