Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Máslo odhodil do křoví

Opava - a další události z okresu 

Dne 30. 8. 2018 přijali hlučínští policisté oznámení o krádeži zboží v místních obchodě na ulici Cihelní. Po příjezdu na místo zjistili, že pachatel odcizil z chladícího pultu v prodejně 40 ks másla, která si vložil do tašky. Bez zaplacení prošel pokladnou a poté z prodejny utekl. Policisté nalezli odcizené zboží kousek od prodejny v křoví. Zjistili podezřelého, jednalo se o 32letého muže z Karviné, který se k činu následně doznal. Ještě ten den mu sdělili podezření z přečinu krádeže. Jako důvod svého jednání policistům uvedl, že chtěl másla prodat a peníze použít pro svou potřebu. Podezřelý se měl činu dopustit i přes skutečnost, že byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.

Cyklista skončil v příkopu

Dne 30. 8. 2018 v 01:30 hodin jel na jízdním kole 35letý muž po cyklotrase od obce Chuchelná směrem k obci Bolatice. Vlivem podnapilosti však nezvládl řízení a vyjel mimo cestu do silničního příkopu. Utrpěl lehká zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnoty přesahující jednu promile.

Auto není trezor

V Opavě na parkovišti v prostoru veřejného garážoviště na ulici Vojanova dne 29. 8. 2018 po 19:00 hodině vnikl pachatel do zaparkovaného neuzamčeného vozidla Renault. Ze zadního sedadla odcizil viditelně odloženou tašku, ve které byly doklady, platební karta a hotovost 200 korun. Tašku nalezl majitel v parku vedle garáží, ale již prázdnou. Způsobená hmotná škoda činí 700 korun. Opavští policisté případ prověřují jako podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme, aby majitelé nenechávali viditelně odložené věci ve vozidlech a také aby se při odchodu od vozu přesvědčili, že je automobil uzamčen.

Vozidlo zůstalo bez benzínu

Nemilé překvapení čekalo na majitele vozidla Škoda Felicia dne 30. 8. 2018 v Opavě Kateřinkách na ulici Antonína Sovy. Prozatím neznámý pachatel poškodil na autě nádrž a odcizil 10 litrů benzínu v hodnotě 300 korun. Poškozením nádrže vznikla škoda 1 tisíc korun. Opavští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

31. 8. 2018

vytisknout  e-mailem