Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Maska z vřískotu nepomohla

DĚČÍN - Maska z vřískotu nepomohla; Požáry založené ze msty; Finta nedopadla dobře; Případ kabelů z tunelu 

Perfektní práci odvedli v posledních dnech kriminalisté z Rumburku. Včera se jim podařilo za přispění poznatků varnsdorfských strážníků do tří dnů dopadnout pětadvacetiletého mladíka, který má na svědomí přepadení benzínové čerpací stanice ve Varnsdorfu. S obličejem zakrytým maskou ze známého hororového filmu Vřískot vnikl v sobotu večer do prodejních prostor, kde obsluze oznámil, že jde o přepadení a s nožem v ruce pod pohrůžkou násilí jí pak donutil vydat finanční hotovost z pokladny. S částkou přes sedmnáct tisíc korun a dvě stě euro pak z místa utekl. Motivem činu mělo být získání prostředků k zaplacení dluhů, přičemž v době zadržení již z částky zůstalo jen něco málo přes dva tisíce korun. Včera si muž vyslechl obvinění z trestného činu loupeže, za který může skončit za mřížemi až na dobu deseti let.
 
 
Požáry založené ze msty
 
Kriminalisté z Děčína vypátrali a z trestného činu poškození cizí věci včera obvinili devatenáctiletého mladíka spolu s o čtyři roky starším mužem. Ti měli v průběhu měsíce března za pomocí zapalovače molitanu a motorového benzinu dvakrát založit požár v prostoru zemědělského družstva v okolí obce Malšovice na Děčínsku. Motivem měla být osobní msta. V plamenech se ocitly desítky balíků slámy a poškozená byla i budova velkokapacitního seníku. Vzniklá škoda dle předběžného odhadu překročila dvě stě tisíc korun. Dvojici hrozí až roční pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Finta nedopadla dobře
 
Trestní stíhání pro krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku zahájili rumburští kriminalisté proti osmadvacetileté ženě. Ta měla společně s další výtečnicí koncem března obtěžovat pána vracejícího se z baru a ve vhodné chvíli mu vytáhla ze zadní kapsy peněženku s hotovostí a kreditními kartami. Měla ale smůlu, protože okradený ji na útěku dostihl a předal policistům. Obviněné hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Případ kabelů z tunelu
 
Dvakrát za poslední týden navštívili jeden železniční tunel v Děčíně dva výtečníci. Přišli si tam pro kabely, které slouží k napájení důležitých zařízení na trati. V druhém případě následkem jejich řádění dokonce zůstaly dva železniční přejezdy nějakou dobu zavřené s rozsvícenými červenými světly. Jenže v ten samý den byli lapkové lapeni policisty díky jejich dobré místní znalosti přímo při vypalování izolace z ukořistěného materiálu. Za krádež a především poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení jim hrozí trest odnětím svobody v délce až šesti let.
 
 
 
 
 
21.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem