Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Nerespektuje zákony  

Přestože 26letému muži uložil soudce povinnost - zdržet se setkávání s manželkou a synem, muž toto předběžné opatření porušil. Měl se zdržet vstupu do bytu, zaměstnání a jeho nejbližšího okolí ve vzdálenosti 30 metrů, stejně tak se měl držet od své ženy a dítěte.
Povinnost porušil tím, že na ženu čekal v místě bydliště, čekal ji na schodech domu, mluvil s ní, chytil ji za ruku a přes její odpor a opakovanou výzvu nechtěl opustit prostor domu. Svým jednáním naplnil skutkovou postatu trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
O dva dny později, dne 14.12.2009 přišel před budovu, kde je jeho žena zaměstnaná, dožadoval se její přítomnosti. Poté jí nadával a chtěl, aby s ním odešla domů. Protože byl velmi hlučný a neustále nadával a dožadoval se toho, aby žena ukončila práci a šla s ním domů, byli přivoláni policisté. Ti rozvášněného muže donutili, aby opustil budovu a odešel.
O den později dne 15.12.2009 před polednem přišel opět k budově, kde jeho žena pracuje a znovu se dožadoval její přítomnosti. Křičel a odmítal opustit budovu. Vyhrožoval, že přijde k ní domů. Žena se před ním schovala a byli znovu přivoláni policisté, kteří muže zadrželi.
Dne 17.12.2009 byl neodbytný muž eskortován do věznice na základě rozhodnutí soudkyně.
 

vytisknout  e-mailem