Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Máme šampionku

Lenka Ferenčuková je „ZLATÁ“ z Arnold Classic Amateur 2017 

Nprap. Lenka Ferenčuková z Ředitelství služby cizinecké policie, která v únoru letošního roku převzala ocenění za vynikající reprezentaci české policie z rukou Policejního prezidenta genmjr. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého a ředitele ŘSCP plk. Mgr. Milana Majera si nyní splnila největší sen - vyhrála jednu z nejprestižnějších a nejtěžších mezinárodních soutěží amatérů v kulturistice a fitness -Arnold Classic Amateur. Jako jediná Češka se zúčastnila jedenáctého ročníku tohoto klání. Soutěž se konala 2.- 4. března v americkém Columbusu a Lenka po vítězství v semifinálových kolech vybojovala fantastickou zlatou cenu ve physique žen v kategorii nad 163 cm.

V krátké době je to druhé Lenčino vítězství na mezinárodní úrovni. V prosinci 2016 si přivezla zlato z italského San Marina, které hostilo závody Olympia Amateur. Nejnovější zámořský úspěch jistě hřeje nejen Lenčiny fanoušky, ale i všechny příznivce kulturistiky v České republice, neboť soutěž Arnold Classic Amateur je příslovečnou nejvyšší metou všech závodníků tohoto druhu sportu, zvlášť koná-li se ve Spojených státech amerických.

Za Lenčiným úspěchem stojí obrovská dřina a odříkání. Příprava na soutěž, která je nesmírně náročná nejen fyzicky, ale i psychicky, byla v jejím případě ztížena úrazem bicepsu na jaře minulého roku, kdy Lenka dlouho nemohla naplno trénovat a po krůčcích se dostávala zpátky do formy. Přesto v loňském prosinci přišel úspěch a její talent a dřina v posilovně se zúročily v podobě zlaté medaile z Olympia Amateur San Marino 2016. Jak k tomu sama Lenka řekla: „Pokud celou sezonu promarodíte, pak málem umřete, aby jste  vše dohnali, a nakonec potom všem takto uspějete a vyhrajete, jste pozitivně nabuzení do dalších závodů. To přesně byl můj případ! Únava a odpočinek jsou teď vedlejší. Buď máte cíl a sen, za kterým si opravdu jdete, nebo hledáte důvody, proč to nejde.“  

Lence z celého srdce blahopřejeme k úspěchu a přejeme nejen ve sportovní kariéře, ale i osobním životě mnoho štěstí a okamžiků naplněných radostí.

kpt. Mgr. Jindřiška Pospíšil Kaminská                                                                                                                                                                 8.3.2017

vytisknout  e-mailem