Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Malé provozovny a kanceláře, to bylo jeho…

NÁCHODSKO – Tam vybíral pokladničky, vloupal se i do prasátka 

Přímo při prohledávání kanceláře jedné z náchodských firem přistihli místní policisté v úterý 25. srpna 2015 v časných ranních hodinách ještě před svítáním 26letého mladíka z Hradecka. Není se co divit, že překvapený muž policistům nedokázal uspokojivě vysvětlit, co vlastně dělá v násilím otevřené kanceláři s páčidlem v ruce. Hlídka mladého muže na místě zadržela a převezla ho na policejní oddělení. Tam pak při podání vysvětlení mladík přiznal, že do firmy vlezl s úmyslem něco odcizit.
 mříže
Při dalším vyšetřování ale vyšlo najevo, že to nebyla zdaleka jeho jediná nezákonná aktivita. Na jeho konto policisté záhy připsali další dosud neobjasněná vloupání a krádeže z června až srpna 2015 na Náchodsku. Nakonec proti němu policejní vyšetřovatel zahájil vyšetřování pro podezření ze spáchání hned osmi protiprávních skutků, složených z přečinů krádeží, přečinů poškozování cizí věci a přečinu maření úředního výkonu a vykázání spáchaných v Novém Městě nad Metují, Polici nad Metují, Náchodě a České Skalici.
 
V malých provozovnách, kam zpravidla vnikal po vypáčení oken nebo dveří, jej zajímaly především peníze, nejčastěji si odnášel hotovost v příručních trezorcích, ale neušetřil ani plastové prasátko s drobnými mincemi. Hodily se mu potraviny i střihací strojek. Celkem policisté vyčíslili škodu, způsobenou na odcizených a poškozených věcech, na částku převyšující 74.000 korun.
 
Aby jim polapený ptáček neufrnkl někam jinam, a také vzhledem k možnosti pokračování v trestné činnosti, vyšetřovatel podal návrh na jeho vzetí do vazby. Tam by měl čekat až do doby, než stane před soudem. Protože byl již v předešlých třech letech za přečin krádeže souzen, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
Ilustrační foto/Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
26. 8.2015 v 13.30 hodin

 

vytisknout  e-mailem