Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Majitelé domácích mazlíčků zbystřete!

LIBEREC – Prověřujeme okolnosti nálezu podezřelé „návnady“. 

2. AKTUALIZACE ze dne 4. února 2023

Včasnou informovanost majitelů psů o nebezpečí, které mohou představovat nastražené návnady pro zdraví jejich mazlíčků, zajišťujeme současně i varovnými letáky, které jsme včera v libereckých Vratislavicích rozmístili ve venkovním prostoru sídliště, kde je budou mít "pejskaři" přímo na očích.Varování před návnadamiVarování před návnadami

por. Bc. Ivana Baláková

AKTUALIZACE ze dne 3. února 2023

Liberečtí kriminalisté v současné době prověřují již třetí případ související s nálezem podezřelých návnad, ke kterému došlo na sklonku uplynulého týdne v Liberci - Vratislavicích.   
Vzhledem k nárůstu počtu těchto případů opětovně upozorňujeme majitele domácích zvířat, aby při jejich venčení dbali zvýšené ostražitosti a své čtyřnohé mazlíčky měli pod neustálou kontrolou.
Zároveň také žádáme občany, aby v případě obdobných nálezů okamžitě informovali nejbližší policejní služebnu, případně, aby se obrátili na bezplatnou linku 158

Děkujeme.

3. února 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský

________________________________________________________________________________________________________________

Na sklonku uplynulého týdne se na policii obrátila žena z libereckých Vratislavic. Při venčení svého čtyřnohNávnada.jpgého mazlíčka nalezla v lokalitě U Sila dva kusy již na první pohled podezřelých buřtů. Nejen, že dva buřty ležely ledabyle pohozeny v místech, kde běžně dochází ze strany majitelů k venčení jejich čtyřnohých mazlíčků, ale uvnitř uzeniny byl zasazen dosud neznámý předmět.

V současné době se prověřováním okolností případu věnují liberečtí kriminalisté, kteří zajištěné uzeniny s neznámými kapslemi uvnitř předají znalcům ke zkoumání.

Dosud nejsou známy další případy nálezů podezřelých návnad v dané lokalitě, ani v jejím okolí. Přesto však apelujeme na majitele domácích zvířat, aby byli obezřetní při jejich venčení, a aby v případě nálezů podobných podezřelých produktů, kontaktovali policisty na místně příslušném obvodním oddělení, nebo prostřednictvím linky 158.

Nález označte, nemanipulujte s ním a vyčkejte na místě do příjezdu přivolané policejní hlídky nebo se řiďte pokyny operátora.
Dbejte o to, abyste měli svého čtyřnohého parťáka neustále pod dohledem a zamezte mu v konzumaci podezřelých věcí.

30. ledna 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Letáky ve Vratislavicích 1

Letáky ve Vratislavicích 1 

Detailní náhled

Letáky Vratislavice 2

Letáky Vratislavice 2 

Detailní náhled

Varování před návnadami

Varování před návnadami 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem