Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Majitel zahrady napadl pilota dronu

NĚMČICE NAD HANOU - Příslušenství stroje skončilo v rybníku. 

Dne 7. září 2020 v podvečer měl čtyřiatřicetiletý muž s úmyslem pořídit fotografie své rodiny létat s bezpilotním leteckým prostředkem nad polem a nejméně jednou cizí zahradou u rodinného domu v Němčicích nad Hanou. Když přelétal nad zahradou jednoho ze sousedů, mělo dojít k poplašení jím chovaných zvířat a smrtelnému zranění jednoho z nich. Sedmapadesátiletý chovatel v návalu vzteku pilota dronu vyhledal a fyzicky napadl. Při potyčce došlo k pádu ovladače dronu na zem, čehož útočník využil a ovladač hodil do blízkého rybníka. Za ovladačem poté hodil i box s příslušenství k dronu. Majiteli přístroje tím způsobil škodu vyčíslenou na bezmála 11 tisíc korun. Ke zranění osob při fyzickém napadení nedošlo.

Policisté věc prověřovali pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Prověřování bylo ukončeno ve zkráceném přípravném řízení, v jehož rámci se útočník zavázal škodu na zařízení nahradit.

Let dronem policisté pro podezření z porušení leteckého předpisu k dořešení postoupili příslušnému úřadu pro civilní letectví.

por. Mgr. František Kořínek

4. prosince 2020

vytisknout  e-mailem