Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Majitel psa čelí obvinění

MOST - Velký pes napadl yorkšíra a poté i pejskařku; Probudil se bez bot a mobilu, oznámil loupež. 

Probudil se bez bot a telefonu, z loupeže se vyklubala krádež na osobě

Mostecká policie odhalila totožnost tří osob, které měly na sídlišti Zahradní v Mostě okrást spícího mladého muže. Ten policii oznámil, že ho večer cestou domů kdosi zezadu praštil do hlavy a poté co upadl do bezvědomí, ho někdo okradl. Policie věc kvalifikovala jako loupež, ale provedeným šetřením následně zjistila, že k loupeži nedošlo. Muž šel domů a byl zřejmě společensky unaven. Venku upadl na zem a pravděpodobně usnul. Toho využila trojice, která si spícího muže všimla. Poškozenému sundala z nohou sportovní boty a z kapsy oděvu odcizila mobilní telefon. Telefon kriminalisté zajistili a vrátili zpět poškozenému. Vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže dvě ženy ve věku 25 a 26 let a 32letého muže, všechny z Mostu. Ženě ve věku 26 let hrozí dvouletý trest, ostatním dvěma s ohledem na kriminální minulost trest tříletý. Ženy jsou stíhány na svobodě, muž je pro jinou trestnou činnost ve vazbě. Kde skončily ukradené boty, trojice neuvedla. Poškozený vyčíslil škodu na částku 6 tisíc korun.

Velký pes napadl malého, následně i jeho majitelku

Policie v Mostě šetřila případ, kdy na sídlišti Výsluní v Mostě bojový pes napadl malého psíka. Tam v podvečerní době venčil své dva velké psy 40letý muž, které měl na volno puštěné a nezajištěné. Tím porušil povinnost uloženou mu obecně závažnou vyhláškou vydanou Statutárním městem Most. Jeden z těchto psů následně zaútočil na opodál venčícího se psa rasy yorkšír. Jeho majitelka psa bránila a vzala ho do náruče. Velký pes napadl i ji, pokousal ji na rukách, povalil na zem a v napadání pokračoval. Ženě na pomoc přišel další pejskař, který byl nedaleko a jehož velký pes též napadl. Psa odehnal tím, že do něj kopl. To se však nelíbilo majiteli velkých psů a muže udeřil pěstí do obličeje a také mu uštědřil několik kopanců. Věc oznámili policii svědci. Napadená žena a muž byli z místa odvezeni do nemocnice na ošetření a utrpěli zranění. Podezřelý se svými psy odešel domů, policie ho šetřením vypátrala a zadržela. Muž byl umístěn do policejní cely. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Vyšetřovatel ho nyní obvinil z přečinů výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Za toto jednání může soud osobě uložit trest odnětí svobody na šest měsíců a čtyři léta.

Mladíci nejprve popíjeli a pak sprejovali

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu poškození cizí věci dva mladé muže ve věku 30 a 23 let, mladší je z Mostu, starší z Litvínova. Ti měli v jedné obci na Litvínovsku v odpolední době za použití spreje fialovou barvou pomalovat fasádu zdi řadové garáže a také posprejovat fasádu domu. Hmotná škoda zatím nebyla poškozenými vyčíslena.

vytisknout  e-mailem