Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Majetkový recidivista si na svobodě moc nepobyl

LIBERECKO - Za sedmnáct vloupání skončil prozatím ve vazební věznici. 

Liberečtí kriminalisté objasnili vloupání do 17  různých objektů v Liberci a Jablonci nad Nisou, ke kterým došlo v průběhu prosince a ledna. Všechny má na svědomí 33letý Liberečan s kriminální minulostí. Z vězení, kam ho soud poslal  pro jiné předchozí krádeže, vyšel teprve v listopadu loňského roku. Příliš se tam ale nenapravil.

Policisté zjistili, že kradl po celém Liberci a dvakrát také v Jablonci nad Nisou. Hned počátkem prosince se například v Liberci vloupal do restaurace v Moskevské ulici, o několik dní později do květinářství ve Valdštejnské ulici,  po zavírací době "navštívil" také prodejnu dětských autosedaček ve Vrchlického ulici nebo provozovnu kadeřnictví v Jablonecké ulici,  a to není konečný výčet jeho zlodějských výprav. Při nich majitelům způsobil škodu za celkem 417 200 korun, přičemž toho víc zničil než odcizil.

Vyšetřovatel ho ve středu obvinil z přečinu krádeže a vzhledem k tomu, že se jedná o člověka, který by na svobodě ve své trestné činnosti nejspíš pokračoval, podal státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetovací vazby. Soudce Okresního soudu Liberec ho včera svým rozhodnutím do vazby poslal, protože má na obviněného stejný názor.

21. 2. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

fotografie místa činu

fotografie místa činu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem