Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lyžaře napadl spolucestující v kabinové lanovce

TRUTNOVSKO - Policisté hledají svědky události. 

CernaHora.jpgČerná HoraŠestapadesátiletého lyžaře v kabinové lanovce ve čtvrtek 1. března 2018 před 15. hodinou, krátce po jeho nástupu, fyzicky napadl muž ve ski areálu Černá Hora v Janských Lázních.

Z výpovědi poškozeného vyplynulo, že nastupoval do osmimístné kabinky jako poslední, když byl krátce po nástupu napaden neznámým mužem pěstmi do obličeje. Lyžař ho měl požádat o to, aby se jen trochu posunul, načež muž vstal, on si sedl a poté ho měl muž napadnout.

Jednalo se o muže ve věku od 30 do 35 let, silnější postavy, 170 cm vysokého, oblečeného do červené zimní bundy a šedé zimní čepice s nápisem. Z dalšího šetření vyplynulo, že útočníkem nebyl lyžař, ale pouze návštěvník, který zřejmě doprovázel na vrchol Černé Hory svého syna.

Oznamovatel po příjezdu do horní stanice lanovky o incidentu informoval zaměstnance ski areálu. Muže dále přivolaní záchranáři transportovali na ošetření do nemocnice v Trutnově.
Policisté ze Svobody nad Úpou případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

V současné době policisté hledají svědky, kteří byli přepravováni v době incidentu v kabinové lanovce a dále žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění muže v červené bundě a šedé čepici na fotografii. Tito lidé by nám mohli pomoci objasnit průběh celé události, ke které došlo krátce před 15. hodinou ve čtvrtek na Černé Hoře. 
Děkujeme.  

por. Pižlová Šárka, DiS:
5. 3. 2018, 14:30

vytisknout  e-mailem