Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupiči za mřížemi

Během včerejšího dne skončila v policejní cele dvojice násilníků, která v loňském roce přepadala v ulicích Prahy nic netušící občany. 

Mravenčí práce kriminalistů 2.oddělení Obvodního ředitelství policie Prahy III tak přinesla své ovoce v podobě dvou obviněných rumunsky hovořících cizinců. Kriminalisté 33letému muži prokázali účast na jednom přepadení a jemu o dva roky staršímu krajanovi hned na dvou. 
 
Dne 7.listopadu 2009 brzy ráno zaútočila v Parku Přátelství na Proseku tato dvojice na procházející ženu. První z násilníků nešťastnici udeřil do zad a povalil na zem, kde jí odcizil značkovou kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem a doklady. A jako by to samo o sobě nestačilo, druhý komplic  využil bezbrannosti ženy a snažil se jí vyrvat z náruče další tašku. Napadená paní se snažila útočníkovi všemožně ubránit, což se jí nakonec podařilo i přesto, že ji násilník udeřil do obličeje. Oba lupiči vzápětí uprchli i s ukořistěnou kabelkou v hodnotě téměř 8.000,-Kč.
 
O několik dní dříve, dne 28.října 2009 v pozdních večerních hodinách napadl 35letý cizinec před domem v ulici Kubíkova v Praze 8 muže, kterého srazil neurvalým způsobem na schody a okradl o tašku s doklady, dioptrickými brýlemi a mobilním telefonem v celkové hodnotě 2.000,-Kč.
 
Ve středu večer kriminalisté ve spolupráci s dalšími složkami pražské policie, Cizineckou policií Praha a Městskou policií Praha zadrželi v jedné z ubytoven v Praze 9 oba podezřelé. Vyšetřovatel cizincům během včerejšího dne sdělil obvinění z trestného činu loupež spáchaného ve spolupachatelství a rozhodl o jejich umístění v cele předběžného zadržení s návrhem na uvalení vazby.  
Odkazy do noveho okna

Zadržení-1

Zadržení-1 

Detailní náhled

Zadržení-2

Zadržení-2 

Detailní náhled

Zadržení-3

Zadržení-3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem