Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupiči řádili na Smíchově

Hned dvě loupeže peněžních ústavů vyšetřují od včerejška kriminalisté Obvodního ředitelství Praha II. 

K první loupeži došlo kolem 16.hodiny a 30.minuty v ulici Štefánikova, kdy neznámý muž vešel do pobočky peněžního ústavu a vyzvedl si v automatu lístek s pořadovým číslem. Když přišel na řadu, pracovnici za přepážkou spolu s pořadovým lístkem předložil i připravený vzkaz, ve kterém požadoval vydání peněz a vyhrožoval výbušninou. Když žena násilníkovi odmítla peníze vydat, neznámý muž spěšně z pobočky odešel.
Na základě popisu kriminalisté pátrají po muži ve věku cca 30 let, střední postavy, který měl na sobě zimní bundu tmavé barvy, basebalovou čepici tmavé barvy se světlým kšiltem a přes rameno světlou plátěnou tašku.
 
Krátce před 18.hodinou policisté spěchali k jinému loupežnému přepadení, tentokráte do ulice Plzeňská. Do zdejšího peněžního ústavu zamířil neznámý muž, maskovaný kloboukem a šálou přes obličej, a pod pohrůžkou použití krátké střelné zbraně stříbrné barvy si vynutil vydání finanční hotovosti ve výši cca 250 tisíc korun. Neznámý muž naštěstí zbraň nepoužil a i s kořistí zmizel v ulicích Smíchova.
Po neznámém lupiči kriminalisté zatím bezvýsledně pátrají.
 
Jakékoli informace či poznatky vedoucí k odhalení obou pachatelů pátečních loupeží přijmou policisté kterékoli policejní služebny či tísňové linky 158.

vytisknout  e-mailem