Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupiči okradli v noci ženu

MOST - Hlídka dvojici vypátrala během chvilky, oba jsou už za mřížemi; Sportující a nakupující přišli o své mobily. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil tento týden ze zvlášť závažného zločinu loupeže ve spolupachatelství dva muže ve věku 26 a 30 let. Ti měli tento týden v úterý za použití násilí po předchozí domluvě okrást v Mostě mladou ženu, kterou si vytipovali v centru města. Žena se v noční době po půlnoci vracela ulicí J. Průchy do místa svého bydliště na sídliště. Mladší z obviněných k ní měl přijít zezadu, strčil do ní tak silně, že žena upadla na zem a z kapsy oděvu jí vypadl mobil, kterého se muž zmocnil a poté se dal na útěk. Žena pokračovala dál v chůzi, když po chvíli k ní vyběhl z křoví druhý z dvojice a z ramene jí strhl kabelku. I on z místa utekl. Žena na něj volala, ať jí kabelku vrátí. Po chvíli se u ní skutečně oba objevili a kabelku jí vrátili, z peněženky však před tím  odcizili  více než pět tisíc korun. Následně náhodný svědek přivolal policii. Hlídka policistů pak po dvojici pátrala a podezřelé muže zakrátko objevila u mostecké tržnice a zadržela je. Odcizený mobil starší muž hodil do křoví, kde ho policisté našli. U dvojice policisté zajistili i necelou tisícovku z odcizených peněz, větší část totiž muži stihli utratit v nedaleké herně a údajně i za drogy. Vyšetřovatel podal na 30letého muže podnět na vazební stíhání. Ten byl již za loupež odsouzen a letos byl z vězení podmíněně propuštěn. Na druhého obviněného soudce vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro jiný delikt. Oba zadržení měli pozitivní test na drogy.

Přišli o mobily, zapomněli na ně
Policie šetří dva případy, kdy poškození přišli o své mobilní telefony. Jeden mladý muž byl tento týden v provozovně fitness centra a neprozřetelně si při převlékání odložil v šatně svůj mobil a zapomněl na něj. I když si po několika málo minutách vzpomněl a šel si pro něj, mobilní telefon už nenašel. Někdo ho v šatně ukradl a poškozenému způsobil škodu ve výši 7 000 korun. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.

Mobil marně hledala i mladá žena z obce na Litvínovsku. Ta do Mostu přijela tento týden za nákupy a v jednom obchodě si ve zkušební kabince při zkoušení oděvu volně odložila svůj mobilní telefon. Nechala ho tam a z prodejny odešla. Po několika minutách ztrátu telefonu zjistila a do prodejny se pro něj vrátila. Nenašla ho a nový neznámý majitel, který si ho přivlastnil, se dopustil trestného činu zatajení nálezu. Ten nyní vyšetřuje mostecká policie. 

Třicet řidičů překročilo rychlost, některé osoby se nepoutají
Na silnicích mosteckého regionu proběhly dvě z dalších prázdninových republikových dopravních akcí, které jsou zaměřené na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu. Hlídky dopravní policie v obcích i na silnicích I. třídy během dvou dnů zastavily 101 motorových vozidel a odhalily 69 přestupků v dopravě. Za 60 z nich muži zákona uložili řidičům pokuty ve výši 30 800 korun, 9 přestupků bude postoupeno do správního řízení. Celkem třicet řidičů překročilo povolenou rychlost, sedm osob nebylo připoutáno, ve dvou případech nebyl použit zádržný systém. Pokuty vyinkasovali i 3 chodci a u sedmi motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. Jeden řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. července 2017

vytisknout  e-mailem