Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič si užil peněz pouze týden

Tíživá situace ho dohnala za hranu zákona. Teď mu hrozí až deset let za mřížemi. 

Konkrétně čtyřiadvacátého října letošního roku došlo v jednom z ubytovacích zařízení v ulici Národní obrany v Praze 6 k loupeži. Té se dopustil tehdy neznámý muž, který přišel dvě hodiny po půlnoci na recepci s pilkou na polystyren v ruce a požadoval vydání veškerých financí.

Recepčnímu máchal „zbraní“ před obličejem tak dlouho, až se dočkal kýženého, tedy hotovosti v řádu několika desítek tisíc korun. Nakonec sebral oloupenému zaměstnanci ještě všechny mobilní telefony, zřejmě aby si poškozený nemohl zavolat pomoc, a z ubytovacího zařízení odešel.

Prošetřování tohoto případu si převzali do své kompetence kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu. Ti během necelého týdne shromáždili veškeré dostupné informace a indicie, které ve výsledku vytvořily ucelený řetězec skutečností. Na základě toho nakonec jednatřicátého října zadrželi detektivové z jedničky dvaatřicetiletého muže, který se k popsanému jednání posléze i doznal.

K loupeži samotné zadržený a poté i obviněný uvedl, že se tímto způsobem snažil vyřešit svou tíživou finanční situaci. To dokládá i ten fakt, že uloupené peníze opravdu z části použil k umoření dluhů. Na loupež se dle jeho tvrzení připravoval dokonce několik hodin předem, kdy prý zvažoval, zda se do něčeho takového vůbec pustit či nikoli. Nakonec do sebe „kopl“ několik piv a panáků, kterými si dodal patřičnou odvahu, a bylo rozhodnuto.

Nyní je dvaatřicetiletý muž obviněn z trestného činu loupež, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Na rozhodnutí soudu o jeho dalším osudu čeká obviněný ve vazbě, neboť se v tomto případě nejedná o jeho první trestně právní delikt.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 11. 2017

vytisknout  e-mailem