Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič seniorku připravil o kabelku

MOST - Policie ho vypátrala, soud ho poslal do vazby; Výtečníci cestou z disko poničili tři auta; Družku bil a nadával ji. 

Okresní soud poslal na podnět policie do vazby 27letého muže z Mostu, poté co mostečtí kriminalisté objasnili díky osobní a místní znalosti případ loupeže z prosince loňského roku a vyšetřovatel muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Podle výsledků šetření policie měl obviněný muž v ulici Vítězslava Nezvala v polední době na chodníku přistoupit ke starší ženě a chytit ji za kabelku, kterou se snažil ženě vytrhnout z ruky. Napadená se bránila a o kabelku se s mužem přetahovala. Nakonec ji neudržela a obviněnému se podařilo kabelku poškozené z držení vytrhnout. Z místa loupeže muž utekl neznámo kam. Žena za ním běžela, ale nedohonila ho. Okradená přišla o klíče, mobilní telefon, osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Policisté z odcizených věcí zajistili jen mobil. Obviněnému může soud za loupež uložit až desetiletý trest odnětí svobody.

Cestou z diskotéky poškodili auta a vstupní dveře u domu
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil dva mladíky ze sousedních okresů z provinění poškození cizí věci a výtržnictví spáchané formou spolupachatelství. Mladíci měli na mosteckém sídlišti Výsluní již loni poškodit auta a vchodové dveře. K tomu došlo po půlnoci, když se mladíci vraceli z diskotéky, tak zřejmě kopem nohy u tří zaparkovaných vozidel poškodili zpětná zrcátka. Na sídlišti Zahradní poškodili skleněnou výplň vstupních dveří u panelového domu. Výtečníci napáchali škody za více než 14 tisíc korun. Oba hoši věku mladistvého měli pozitivní dechové zkoušky na alkohol.

V domě, kde bydlel, kradl
Teprve osmnáctiletému mladíkovi bylo mosteckou policií sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Ten v domě, kde sám bydlel, vnikl v lednu v nočních hodinách do sklepního prostoru a tam se vloupal do dvou uzamčených sklepních kójí. Z nich měl odcizit uložené věci, které nanosil na chodbu a připravil si je k odnesení. Vybral si krabici s nářadím, tašku s kabely, nádobí. Část věci odnesl, část již nestihl. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 5 tisíc korun. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Družce na ulici nadával a bil ji do hlavy
Až tříletý trest odnětí svobody může očekávat muž, který na ulici nadával své družce a bil ji. Událost se stala včera v dopoledních hodinách v Hamru. Tam 32letý muž přišel ke své přítelkyni, která se na místě bavila se známým, kterého náhodně potkala. Muž ženě začal bezdůvodně sprostě nadávat a udeřil ji opakovaně do hlavy. Poté žena se svým druhem odešla. Ten i cestou partnerku nadále častoval vulgárními nadávkami a neustále ji napadal. Na místě je přistihla hlídka policie. Žena naštěstí nebyla zraněna. Ještě týž den hamerští policisté výtečníkovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Muž byl již za obdobné chování odsouzen. Jaký byl motiv napadení, tím se výtržník policistům nepochlubil.

Most 1. února 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem