Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič seniorku napadl a okradl

MOST - K loupeži došlo před nádražím, seniorka utrpěla zlomeninu; Na diskotéce přišel o batoh a peníze. 

Čekání na vlak skončilo pro seniorku napadením a okradením
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 23letého muže z Mostu. Ten měl dle kriminalistů koncem srpna v době po půlnoci oloupit 71letou ženu z Teplicka. Ta v Mostě čekala před nádražím na vlak do hor, když k ní přistoupil zezadu obviněný, který ji nejprve pozdravil a poté co se k němu žena otočila, tak ji měl strčit. Žena následkem toho upadla na zem a muž ji ještě kopl do zad. Při tom jí odcizil tašky, které měla napadená u sebe. Seniorka tak přišla o nákup, osobní doklady a finanční hotovost. Okradená vyčíslila škodu na částku 6 300 korun. Při napadení utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Mostečan je stíhán na svobodě a hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody. Peníze muž utratil pro svoji potřebu a tašky prý odložil kdesi na ulici.

Policie v noci kontrolovala, zda řidiči nejsou pod vlivem návykových látek
O víkendu proběhla na Mostecku okresní dopravní akce, která byla zaměřena na kontrolu užívání návykových látek řidiči motorových vozidel. Hlídky dopravní policie byly na silnicích v Mostě, Litvínově a v okolních obcích. Policisté během noci zastavili a zkontrolovali 22 vozidel a odhalili celkem 10 dopravních přestupků. Devět řidičů šláplo na plyn razantněji, než smělo. Muži v uniformách osmi řidičům uložili pokuty ve výši 5 500 korun. Jeden přestupek byl předán do správního řízení obecnímu úřadu. Žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu.

Jeden řidič měl pozitivní test na drogy, druhý pozitivní dechovou zkoušku na alkohol
Policie v Mostě v sobotu odpoledne přistihla dva řidiče, kteří měli pozitivní testy na návykové látky. Řidič osobního vozidla Audi byl stavěn na sídlišti Zahradní v Mostě a měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Muž ve věku 36 let z Teplicka nadýchal 1,3 promile. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další řidič, 34letý Mostečan, byl kontrolován v ulici Chomutovská při řízení osobního vozidla. Muž měl negativní zkoušku na alkohol, pozitivní byl test na amfetamin. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. I on je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.  

Na diskotéce přišel o batoh i o peníze z účtu
Policie v Mostě šetří případ trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. K němu došlo o víkendu na jedné mostecké diskotéce. Tam přítomný mladík přišel o batoh, ve kterém měl doklady a platební kartu. Kartu kdosi zneužil přímo na diskotéce k několika platbám. Poškozený až při odchodu z diskotéky zjistil, že mu batoh kdosi odcizil a přišel i na to, že mu z účtu zmizelo pár peněz.

Most 16. října 2017
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem