Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lupič přepadl kurýra zásilkové služby

BEROUNSKO – Přepadení mu překazil zákazník. 

Berounští kriminalisté vyšetřují případ loupežného přepadení, ke kterému došlo v době od 14.55 hod. do 14.57 hod. dne 31. 1. 2017 v Berouně, před domem v ul. Šafaříkova. Na tomto místě se nacházel řidič zásilkové služby, který zde doručoval zboží zákazníkovi. V okamžiku, kdy se řidič nacházel v zavazadlovém prostoru služebního dodávkového vozidla Peugeot Boxer, kde hledal balík pro zákazníka, a byl otočen zády ke dveřím vozidla, mu do vozidla vnikl neznámý pachatel, který ho udeřil pěstí do obličeje. Po tomto útoku poškozený spadl na záda do balíků, pachatel ho zaklekl a začal mu prohledávat přední kapsy u bundy, se slovy, aby byl v klidu, dal mu peníze a nechá ho být. Řidič se začal bránit a došlo k zápasu. Dveře vozidla se v průběhu zápasu zavřely a ve vozidle byla tma. Poškozenému se podařilo dostat ke dveřím a ven z vozidla. Pachatel vyskočil za ním. Před vozidlem však již čekal zákazník, kterého se lupič lekl a utekl směrem do ulice Preislerova. Ke zranění poškozeného nedošlo, a pachateli se nepodařilo mu nic odcizit ani poškodit.

 

Policisté mají k dispozici popis pachatele:

jednalo se o muže ve věku cca 30 - 35 let, běloch, výška kolem 185 cm, střední postava, oholený, na hlavě čepice, zřejmě černý kulich, po stranách ostříhán dohola, měl kulaté tváře, mluvil česky bez přízvuku. Oblečen do zelené maskáčové bundy, černých kalhot, na rukou rukavice.

 

Kriminalisté po neznámém pachateli pátrají a přivítají jakékoliv informace vedoucí k jeho ztotožnění. Za trestný čin loupež mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

 

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
27. února 2017

vytisknout  e-mailem