Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič pokračuje v trestné činnosti

Kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství Praha II. pátrají po pachateli, který se v posledních čtrnácti dnech dopustil opakované trestné činnosti. Stejný muž přepadl obsluhu tří heren na ulici Plzeňská a také jedné benzínové čerpací stanice. 

Sedmadvacátého září tohoto roku, krátce po čtrnácté hodině, přepadl dosud neznámý pachatel obsluhu herny v Plzeňské ulici, v Praze 5. Lupič ohrožoval barmana střelnou zbraní, pod pohrůžkou usmrcení jej přinutil k vydání tržby. Nepohrdl ani mincemi. Způsobená škoda se vyšplhala na čtrnáct tisíc korun.
Dalšího skutku se patrně stejný muž dopustil osmého října. Tentokrát lupič „navštívil“ další hernu v  téže ulici. Nachystaný scénář však neuplatnil.  Přes veškeré jeho úsilí se barman nedal zastrašit a požadavky lupiče na vydání tržby razantně odmítl.  Podezřelý muž z provozovny poté vyběhl ven, ale ani ne za pět minut se vrátil zpět a opět požadoval peníze. Ruku držel za pasem a budil dojem, že je ozbrojen. Ani nyní však neuspěl.  Nezbývalo mu nic jiného, než odejít s prázdnýma rukama.
Podezřelý muž se myšlenky na bezpracný výdělek nevzdal a týž den, kolem půl desáté večer přišel již s částečně zakrytým obličejem do další herny v Plzeňské ulici. Ohrožoval barmanku a hrozil fyzickou likvidací. Žena z obavy o svůj život vydala podezřelému kasírtašku. Ta zprvu podezřelému nestačila a požadoval vydání dalších cenností. Když pochopil, že si již nemá co odnést, odešel.
Jedenáctého října série loupežných přepadení tohoto pachatele pokračovala. Podezřelý muž si vybral ke své trestné činnosti čerpací stanici ve Vrchlického ulici. Lupič vstoupil ozbrojen do prostoru prodejny kolem dvacáté hodiny a namířil pistoli černé barvy na tři ženy, které se zde právě nacházely.  Pod pohrůžkou použití zbraně přiměl dvě zaměstnankyně čerpací stanice a zákaznici, aby si lehly na zem. Poté si vynutil vydání tržby a vzápětí z místa činu odešel neznámo kam.
V souvislosti s touto sérii trestných činů policisté pátrají po muži světlé pleti, cca 180 cm vysoké střední atletické postavy, krátkých světle hnědých vlasů. Oblečení podezřelý často mění. Muž podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže, který způsobil celkovou škodu za sedmdesát tisíc korun, hovoří česky, dle poškozených může mít blíže neidentifikovaný přízvuk.
Lupič je ozbrojen střelnou zbraní černé barvy, s největší pravděpodobností se nejedná o atrapu!             
Policisté žádají veřejnost o spolupráci, na linku 158 mohou oznámit veškeré informace, které přispějí ke ztotožnění podezřelého.
22.10.2009 kpt. Bc. Iva Knolová
Odkazy do noveho okna

LP1009 (2)

LP1009 (2) 

Detailní náhled

LP1009(3)

LP1009(3) 

Detailní náhled

LP1009(4)

LP1009(4) 

Detailní náhled

LP1009(5)

LP1009(5) 

Detailní náhled

LP1009(8)

LP1009(8) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem