Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič dopaden chvíli po činu

Policisté zadrželi chvíli po činu muže, který přepadl obchod se zbraní v ruce. 

Ve středu večer začaly na operačním středisku linky 158 zvonit telefony a operátoři přijali oznámení o přepadení obchodu s potravinami v ulici U Slavie v Praze 10. Podle oznámení do ochodu přišel muž ve středních letech, na prodavačku namířil pistoli a vyžádal si vydání peněz. Prodavačka mu ve strachu o život dala několik tisíc korun z pokladny a muž se dal na útěk.

Na místo vyrazilo několik policejních hlídek pátrat po okolí a jedna z nich jela na pomoc přepadené ženě. Ta byla v šoku, ale policistům dokázala lupiče poměrně dobře popsat. Tento upřesňující popis pak hlídka předala ostatním kolegům v terénu, kteří po pachateli pátrali.

Několik minut po přepadení si jedna z hlídek pohotovostní motorizované jednotky všimla v Bělocerkevské ulici na autobusové zastávce muže, který vyběhl ze křoví a nastoupil do autobusu. Muž byl oblečený pouze do trika s krátkým rukávem, což policistům přišlo podezřelé, jelikož venku bylo jen pár stupňů nad nulou. I když muže policisté zahlédli jen na krátký okamžik a z poměrně velké vzdálenosti, tak si všimli několika detailů k jeho popisu. Ten si přes hlídku, která byla stále u přepadené ženy, přes vysílačku upřesnili a mezi tím autobus s podezřelým mužem sledovali. Podezření se po chvilce policistům potvrdilo, popis souhlasil a mohlo dojít k zadržení muže. Jelikož měl být ozbrojený, tak se na místo sjelo více hlídek a zadržení proběhlo v autobuse za použití hrozby namířenou střelnou zbraní.

Jednatřicetiletý muž se k loupeži přiznal, policistům vydal uloupené peníze a ukázal místo, kde odhodil kuličovou pistoli a svršky, které měl při přepadení na sobě. Muž je nyní stíhaný pro trestný čin loupež, za který mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

kpt. Jan Daněk – 15. 10. 2021

vytisknout  e-mailem