Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Lupič dopaden během několika minut

České Budějovice – Mimořádným úspěchem se mohou pochlubit čtyřdvorští policisté, kteří společně s kolegy z českobudějovického oddělení hlídkové služby zadrželi pachatele loupežného přepadení.  

zloděj za mřížemi
Jen několik minut unikal spravedlnosti pachatel loupežného přepadení, ke kterému došlo včera, třicet minut po desáté hodině večer, na benzinové čerpací stanici v ulici M. Horákové v Českých Budějovicích. Nebezpečný agresor poté, co vstoupil do objektu benzinky, požadoval po obsluze, pod pohrůžkou užití střelné zbraně, vydání finanční hotovosti. Čerpadlářka mu ale peníze odmítla vydat. Agresor následně místo činu opustil.
Pracovnice čerpací stanice o veškerých skutečnostech a především o velmi přesném popisu možného pachatele informovala policisty na lince 158. Díky následnému plně profesionálnímu a rychlému zákroku policistů z obvodního oddělení ve Čtyřech Dvorech a kolegů z českobudějovického oddělení hlídkové služby se podařilo tohoto nebezpečného ozbrojeného agresora během několika minut zadržet.
 

V pachateli  byl následně zjištěn 22letý muž z Českobudějovicka. Po zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže, bude státnímu zástupci podán podnět k návrhu na vzetí 22letého muže do vazby. Trestní zákoník na takové jednání, v případě prokázání viny, pamatuje trestem odnětí svobody v délce trvání dvou až deseti let. 

 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
26. července 2012
 

vytisknout  e-mailem