Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič byl dopaden

TEPLICKO - Cizinec, který přepadl mladou ženu, je ve vazbě a další zprávy. 

Lupič byl dopaden

     Kriminalisté dopadli lupiče, který začátkem minulého týdne přepadl v Teplicích mladou ženu. Na opuštěné pěšině v Řetenicích jí večer zastoupil cestu a začal se s ní přetahovat o kabelku. Poté ženu strhl na zem, kabelku jí vzal a prohledal, z peněženky ukradl čtyři stovky, zbytek věcí pak zahodil a dal se na útěk. Policisté podezřelého 20letého cizince během necelého týdne zadrželi a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž, kterému v případě uznání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, bude na soud čekat ve vazbě, aby se nevyhýbal trestnímu stíhání.

Nepoctivý zaměstnanec

     Až na pět let by mohl jít do vězení 26letý muž, který pracoval v teplické prodejně, kde byla mimo prodeje zboží zřízena také zásilkovna, tedy možnost doručení zboží objednaného přes internet na prodejnu. Muž je podezřelý, že od přepravní společnosti sice převzal zboží a vydal ho zákazníkům, kteří si ho objednali, přijaté zásilky ale nezaevidoval do systému a vyinkasované peníze si ponechal. Společnosti, která ho zaměstnávala, měl způsobit škodu přes 129 tisíc korun, muž byl obviněn z přečinu zpronevěry, vyšetřován je na svobodě.

Plány mu zkřížila vybitá baterka

     Neúspěšný byl zloděj, který se v Trnovanech pokusil odcizit zaparkovanou Octavii. Vloupal se do vozidla, vylomil spínací skříňku a chtěl s autem odjet, nevěděl ale, že je v autě už řadu týdnů zcela vybitý akumulátor, takže se mu nepodařilo nastartovat. Auto v hodnotě 170 tisíc korun zůstalo na parkovišti, pokud se podaří zjistit pachatelovu totožnost, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže ve stadiu pokusu a až pětiletý pobyt za mřížemi.

Neplatí alimenty

     Nejméně sedmnáct tisíc korun dluží matce svých dětí 28letý muž z Teplicka. Přestože má soudem nařízenou povinnost platit alimenty na své dvě nezletilé děti, peníze poškozené ženě už několik měsíců neposílá. Nezodpovědný otec byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, v případě odsouzení by mohl jít až na rok do vězení.

16. 3. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem