Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupem chtěl obdarovat známou

MOSTECKO - Ukradl šest šamponů, ostraha mu plán zhatila; V domě vykrádal sklepy; Auta skončila v poli s kukuřicí. 

V ruksaku místo v košíku skončilo šest kusů šamponů na vlasy v jedné litvínovské prodejně tento měsíc. Mezi regály si je tam měl ukrýt 55letý muž z Litvínova. Využil situace, kdy na místě nikdo nebyl, a lup v hodnotě 599 korun si uložil do batohu a poté zamířil k pokladně, kde zaplatil je za pití. Jeho počin však neunikl pozornosti bedlivé ostrahy, která podezřelého zadržela. Nepoctivec musel šampony, kterými hodlal podarovat známou, vrátit. Kradl i přesto, že se nedávno vrátil z vězení a navíc čin spáchal za stavu nouze. Za krádež vlasové kosmetiky mu teď hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť byl obviněn policií ze zločinu krádeže.

Do domu chodil krást věci ze sklepů
Vyšetřovatel mostecké policie zahájil stíhání 44letého muže z Litvínova a obvinil ho z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Muž se měl ve třech případech dopustit krádeží vloupáním ve sklepních prostorech panelového domu na mosteckém sídlišti Liščí vrch, odkud měl odcizit uložené věci a poškozeným majitelům zanechal hmotnou škodu ve výši 23 tisíc korun.
Obviněný měl do domu vniknout za pomocí shodného klíče a poté se dostal do suterénu objektu, kde se měl vloupat za užití síly do tří uzamčených sklepních kójí a to během tří večerů. Z  jednoho sklepa měl odnést nářadí v hodnotě 12 tisíc korun, z dalšího měl odcizit dětské jízdní kolo a ze třetí sklepní kóje si vzal lyže, lyžařské boty, tašku na obuv a další sportovní vybavení v hodnotě pěti tisíc korun. Kriminalisté, kteří na případu pracovali, u obviněného zajistili část sportovního vybavení. Litvínovan je stíhán na svobodě a může být potrestán až na tři roky odnětí svobody.

Auta po nehodě skončila v kukuřičném poli
Dopravní policisté o víkendu šetřili okolnosti nehody, která se stala na silnici III. třídy nedaleko obce Svinčice na Mostecku. Tam na křižovatce došlo ke střetu dvou osobních vozidel, která byla po nárazu odhozena mimo vozovku do kukuřičného pole. Účastníci nehody byli odvezeni na vyšetření do zdravotnického zařízení. Dechová zkouška u řidičů vyloučila požití alkoholu. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 70 tisíc korun. Příčina nehody a míra zavinění je předmětem šetření dopravní policie.

nprap. Ludmila Světláková
Most 25. května 2020

vytisknout  e-mailem