Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lup ukryla do křoví

MOST - Při úklidu odcizila kabelku, tu pak hodila do křoví; Po útoku skončil v nemocnici. 

Napadl bývalku i jejího přítele
Policisté obvodního oddělení v Mostě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody 28letému muži z Mostu. Ten měl v Mostě na sídlišti Liščí vrch násilně překonat dveře u bytu jeho bývalé přítelkyně. Do bytu měl vniknout poté, co rozrazil dveře a na chodbě bytu napadl fyzicky svoji bývalou družku a následně i jejího druha, který ženu bránil. Posléze z bytu utekl. Poškozením dveří způsobil škodu za 3 tisíce korun. Podezřelému hrozí za toto jednání až tříletý trest odnětí svobody.

V pytli s odpadky měla odcizenou kabelku
Nepoctivě se zachovala jedna žena, která si v jedné firmě přivlastnila cizí dámskou kabelku. Tu objevila na židli v šatně, kde zrovna uklízela. Tašku měla odcizit, tu však náhle začala hledat poškozená a oslovila i uklízečku. Ta se nepřiznala. Lup, který měla v pytli s odpadky, rychle hodila do křoví. Měla smůlu. Okradená ji při tom viděla z okna a kabelku venku našla. V peněžence ale chyběla finanční hotovost, kterou pracovnice poškozené nakonec vydala. Policie po provedeném šetření 56leté ženě sdělila podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Poškozená vyčíslila škodu na částku 2 800 korun.

Po útoku byl v bezvědomí a skončil v nemocnici
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil na základě výsledků šetření 20letého muže z Mostu ze zločinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Podle policie měl obviněný koncem dubna na místě veřejně přístupném v Mostě po předchozí slovní rozepři fyzicky napadnout stejně starého mladíka. Útočník měl poškozeného udeřit pěstí do obličeje. Napadený upadl na zem, kde se udeřil a zůstal v bezvědomí. Z místa byl odvezen do zdravotnického zařízení, kde byl hospitalizován s dobou léčení nejméně šest týdnů. Obviněnému za toto napadení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

nprap. Ludmila Světláková
Most 16. srpna 2018

vytisknout  e-mailem